NEWS

Comisarii ANPC nu mai au voie să-și ia telefoanele cu ei în controale. Măsura e pentru combaterea corupției

Comisarii ANPC nu mai au voie să-și ia telefoanele cu ei în controale. Măsura e pentru combaterea corupției

Comisarii ANPC nu mai au voie să-și ia telefoanele cu ei în controale. Aceștia sut obligași să le lase la birou pe toată durata acţiunilor de amploare. Comunicarea pe teren, în interiorul grupului de control, va fi asigurată cu ajutorul staţiilor de emisie-recepţie performante, achiziţionate special pentru aceste operaţiuni.

„Pentru a pune în aplicare strategia internă de integritate şi combatere a corupţiei, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a mai parcurs o etapă importantă. Astfel, au fost efectuate toate demersurile necesare pentru implementarea procedurii de control în cazul acţiunilor de control de mare impact.” transmite instituția.

Comisarii ANPC nu mai au voie să-și ia telefoanele cu ei în controale. Vor comunica prin stații de emisie-recepție 

În ideea de a limita orice posibilităţi de exercitare a unor presiuni exterioare, dar şi pentru a preveni acuzaţiile de lipsă de integritate, comisarii ANPC îşi vor lăsa la birou telefoanele mobile pe toată durata acţiunilor de amploare, comunicarea pe teren, în interiorul grupului de control, fiind asigurată cu ajutorul celor 20 de staţii de emisie-recepţie performante, achiziţionate special pentru aceste operaţiuni”, se mai spune în comunicatul ANPC.

Instituţia dă asigurări că frecvenţa de comunicaţii folosită va fi una protejată şi sigură, astfel încât coordonatorii acţiunilor şi comisarii prezenţi pe teren vor putea comunica în cel mai sigur mod cu putinţă.

Este exclusă, mai spune instituția, posibilitatea oricărei tentative de avertizare anticipată a operatorilor economici sau de corupere a angajaţilor ANPC.

Preşedintele ANPC, Horia Constantinescu:

„Pregătim acţiuni de anvergură, iar această achiziţie ne va pune la adăpost de orice fel de suspiciune. Suntem convinşi că toţi colegii înţeleg raţionamentul funcţionării acestei proceduri şi sunt solidari cu lupta pentru integritate şi combatere a corupţiei” 

[email protected] Absolventă de Drept, dar atrasă iremediabil de jurnalism. Un drum lung, greu, dar întotdeauna frumos, fie că a fost vorba de jurnalism ... vezi toate articolele