Coreea de Nord „pregătește terenul” pentru un nou test nuclear! Raport confidențial al ONU

spot_img

Coreea de Nord a accelerat procesul organizării de noi teste cu rachete cu potențial nuclear care sunt proiectate să copleșească sistemele defensive din regiune, arată un raport confidențial al ONU.

Coreea de Nord „pregătește terenul” pentru un nou test nuclear! Raport confidențial al ONU

Coreea de Nord a făcut pregătiri pentru efectuarea unui nou test nuclear în primele șase luni ale anului, conform unui fragment dintr-un document confidențial al ONU, consultat de Reuters, joi.

„Munca desfășurată la situl de testare nucleară de la Punggye-ri pregătește terenul pentru noi teste pentru dezvoltarea de arme nucleare”, au trans agențiile independente de monitorizare pentru Comitetul de Sancțiuni pentru Coreea de Nord al Consiliului de Securitate al ONU.

„Coreea de Nord a continuat să-și dezvolte capacitățiel de producere a materialului fisionabil la situl de la Yongbyon”, au mai transmis agențiile. Yongbyon este principala instalație nucleară a Coreei de Nord, și operează primele reactoare nucleare ale acestei țări.

SUA a avertizat de mai mult timp

SUA au avertizat de mult timp cu privire la faptul că regimul Kim se pregătește de efectuarea celui de-al șaptelea test nuclear și a transmis că va acționa pentru întărirea sancțiunilor împotriva Phenianului, dacă acest test va fi realizat.

Agențiile de monitorizare ale ONU mai spun și că investigațiile lor au arătat că regimul de la Phenian este de vină pentru numeroase atacuri cibernetice prin care au fost furate milioane de dolari în active cripto.

„Alte activități cibernetice, concentrate pe furtul de informații și pe moduri tradiționale de obținere a informațiilor și materialelor necesare pentru programele interzise ale RPDC (n. red. – Republica Populară Democrată Coreea, numele oficial al Coreei de Nord), inclusiv pentru dezvoltarea de arme de distrugere în masă, au continuat”, se mai arată în document.

Coreea de Nord are interdicție de la Consiliul de Securitate al ONU în ce privește efectuarea de teste nucleare și balistice, iar organizația se folosește de sancțiuni în încercarea de a opri finanțarea pentru aceste programe.

Conform ONU, regimul Kim a lansat 31 de rachete, printre care balistice și intercontinentale, unele dintre ele cu sistem de ghidare. Mai mult, țara și-a continuat importurile ilicite de petrol și exporturile de cărbune, ocolind sancțiunile.

Negocierile internaționale menite să convingă regimul izolat de la Phenian să renunțe la programele sale balistice și nucleare s-au blocat complet din 2019.


spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Cele mai noi ștri
spot_img
spot_img

Citește și

Cele mai noi ștri
Știri din aceeași categorie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.