NEWS

Cseke Attila: Începând din această seară, Spitalul Modular de la Pipera va primi pacienți

Cseke Attila Începând din această seară Spitalul Modular de la Pipera va primi pacienți
Cseke Attila: Începând din această seară, Spitalul Modular de la Pipera va primi pacienți

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat, marți, 12 octombrie, că din această seară, Spitalul Modular de la Pipera va primi pacienţi. Inițial, vor fi direcţionaţi aici pacienţi care au fost deja evaluaţi şi pentru care s-a stabilit că au nevoie de oxigen. Pentru a suplimenta fondurile necesare funcționării acestui spital, Consiliul General al Municipiului Bucureşti va face o rectificare bugetară.

”Astă seară începe transferul primilor pacienţi în Spitalul Modular Pipera, urmând să lucrăm în zilele următoare pentru operaţionalizarea în continuare a restului de paturi, mai avem 100 de concentratoare de oxigen”, a anunţat, marţi, Cseke Attila, după o vizită la Spitalul Modular Pipera.

Ministrul Sănătății a mai declarat că Primăria Capitalei va suplimenta fondurile pentru această unitate medicală.

Cseke Attila: Începând din această seară, Spitalul Modular de la Pipera va primi pacienți

”Astăzi, în şedinţa CGMB vor fi 2 proiecte de hotărâri de Consiliu care vor sprijini această operaţionalizare, inclusiv o rectificare bugetară pentru acoperirea unor cheltuieli pentru acest spital”, a precizat ministrul Sănătăţii.

Potrivit lui Cseke Attila, Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI) a fost informat că din această seară sunt disponibile aceste locuri şi analizează de unde vor veni pacienţi.

”Sunt pacienţi care sunt deja evaluaţi medical, inclusiv din punct de vedere al radiografiei. Vin în momentul în care ştim că au nevoie de internare şi oxigen”, a mai spus Cseke Attila.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a anunţat, duminică, operaţionalizarea Spitalului Modular de la Pipera.

Spitalul modular din Pipera va începe marți să funcționeze pentru pacienții cu Covid-19, a declarat Raed Arafat, în condițiile în care șeful Direcției pentru Situații de Urgență și Florin Cîțu au făcut duminică o vizită la unitatea medicală.

Potrivit lui Arafat, concentratoarele de oxigen vor ajunge acolo luni dimineață.

Unitatea va avea personal din Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, dar și din afara ASSMB, a mai spus șeful DSU.

Capacitatea maximă este de 374 de paturi, dar spitalul modular va începe să funcționeze cu 100 de paturi.

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat lunea trecută, că va fi operaţionalizată platforma de la Pipera, care va aduce încă 300 de paturi cu oxigen.