Dacă și tu te întrebi cum să îți organizezi cămara pentru toamnă, atunci ai ajuns unde trebuie! Îți oferim câteva idei prețioase pe care să le pui în practică dacă îți dorești să reduci risipa alimentară!
Toamna reprezintă cel mai bun moment din an pentru a-ți organiza cămara, a conserva recoltele și a reduce risipa alimentară. Deși în ultimii ani studiile arată cum oamenii au început să arunce din ce în ce mai multă mâncare, există câteva trucuri pe care le poți adopta pentru a nu face parte din această categorie de persoane!
Curăță și igienizează cămara
Cel mai important pas atunci când îți dorești să îți organizezi cămara este curățarea și igienizarea acestuia. Înainte de a depozita noile produse, este bine să cureți și să dezinfectezi rafturile, să îndepărtezi alimentele expirate și să verifici semnele de umiditate excesivă.
Organizează eficient rafturile
Deși folosirea unor recipiente transparente are atât un impact vizual plăcut, adevărul este că acestea te ajută și la recunoașterea rapidă a produselor. Atunci când așezi pe rafturi alimentele, aplică regula „vechi în față” și „nou în spate” pentru a consuma prima dată produsele aflate mai aproape de termenul de expirare.
Planifică mesele și fă liste de cumpărături
Un alt lucru pe care trebuie să îl faci dacă îți dorești să reduci risipa alimentară este să verifici cămara înainte de a merge la cumpărături. Planifică mesele săptămânale și fă o listă de cumpărături bazată strict pe ceea ce ai nevoie!
Congelează resturile alimentare
Cel mai bun aliat în combaterea risipei alimentare este congelatorul. Atunci când nu mai poți termina o mâncare preparată, ai putea să o pui în pungi de plastic și să o îngheți, decongelând-o atunci când vei avea poftă din nou de ea.