Deși, în general, sarmalele nu sunt ideale pentru dietă, această rețetă de sarmale de post poate fi aliatul tău când vrei să scapi de kilogramele în plus. Iată cum să o prepari!
Sarmalele de post pot fi la fel de gustoase precum cele tradiționale, cu carne. Mai mult decât atât, ele sunt mai ușoare, mai sănătoase și pot fi cu adevărat utile atunci când îți dorești să slăbești. Această rețetă, inspirată atât din bucătăria românească, cât și din cea modernă, pune accent pe fibre, proteină vegetală și metode de gătire sănătoase!
Ingrediente
1 varză murată mare
200 g orez
300 g ciuperci tocate
2 morcovi
2 cepe mari
1 ardei kapia
3 linguri pastă de roșii
2–3 linguri ulei
mărar și pătrunjel
sare, piper, boia dulce
2 foi de dafin
1 linguriță cimbru
apă
Mod de preparare
Pentru această rețetă de sarmale de post, vom începe cu pregătirea legumelor. Toacă ceapa mărunt, dă morcovul pe răzătoare, taie ciupercile și ardeiul în cubulețe, apoi pune puțin ulei într-o oală și lasă-le la călit pentru câteva minute.
După ce legumele și-au eliberat aromele, încorporează orezul, pasta de roșii, condimentele și gătește-le pentru 2-3 minute, pentru intensificarea gustului. La final, adaugă verdeața tocată mărunt.
Este timpul să asamblăm sarmalele! Desfă foile de varză și rulează, în mod tradițional, sarmalele. Așază-le într-o oală, în straturi, intercalând cu varză tocată și foi de dafin.
Toarnă apă cât să le acopere și fierbe-le la foc mic pentru 1,5–2 ore.