NEWS

Dan Podaru: „Clotilde Armand nu a prezentat încă opiniei publice propunerea de buget pentru anul 2023”

Dan Podaru Clotilde Armand nu a prezentat încă opiniei publice propunerea de buget pentru anul 2023
Dan Podaru, Consilier Local Sector 1, a prezentat în premieră o nouă situație paradoxală pe care primarul Clotilde Armand și echipa sa o generează în acest început de an. Nici până în acest moment, primarul Clotilde Armand nu a pus în transparență decizională și nu a prezentat opiniei publice propunerea de buget pentru anul 2023, toate celelalte primării din București, inclusiv Primăria Municipiului București, realizând deja acest lucru.
Proiectul de buget trebuie să stea în această perioadă de transparență pentru a putea fi analizat și dezbătut la nivelul opiniei publice pentru 15 zile, pentru ca cei interesați să poată să propună amendamente referitoare la anumite tipuri de alocări bugetare.
”Având în vedere faptul că bugetul nu a fost prezentat și nu se află încă pus în transparență decizională, din nou vom asista la o perioadă de întârziere a implementării acestuia, care trebuia votat, conform legii, până la data de 5 februarie. Am precizat că trebuie reținut acest tip de întârziere și de nouă criză generată la nivelul Sectorului 1 de către primarul Clotilde Armand pentru momentul în care primarul ne va acuza, pe noi Consilierii, de întârzierea votării proiectului de buget.”, a spus Dan Podaru într-o postare pe Facebook
El a mai precizat faptul că, în acest moment, Primăria Sectorului 1, primăria cu cel mai mare buget local până nu de mult, a ajuns pe locul al 5-lea la nivelul bugetelor locale ale primăriilor din București. Acest lucru fiind datorat faptului că Primăria lui Clotilde Armand a fost incapabilă de a atrage fonduri europene pentru realizarea proiectelor, de a atrage fonduri din PNRR sau din realizarea unor împrumuturi prin intermediul cărora să realizeze investiții la nivelul Sectorului 1.
Iată cum, din cel mai bogat sector al Capitalei, Clotilde Armand a transformat Sectorul 1 într-unul din cele mai sărace sectoare din punctul de vedere al bugetului.
Dan Podaru detaliază și analizează motivele tuturor crizelor generate de primarul Clotilde Armand, în emisiunea Jurnal de business de la Canal 33..