NEWS

Cum se va face decongestionarea traficului rutier pe Valea Prahovei. Separarea căilor turistice de cele de tranzit

Cum se va face decongestionarea traficului rutier pe Valea Prahovei. Separarea căilor turistice de cele de tranzit
Decongestionarea traficului rutier pe Valea Prahoveise va face prin separarea căilor turistice de cele de tranzit și construcția unor noi căi rutiere suplimentare. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a anunțat că împreună cu Consiliul Județean Prahova, dorește să aplice soluții pentru separarea traficului turistic de cel de tranzit prin construcția unor căi rutiere suplimentare la Azuga, Bușteni și Comarnic.
Noile drumuri, cu o lungime cumulată de peste 15 km, vor costa mai mult de un miliard de lei. În acest moment sunt 54 de protocoale încheiate cu autoritățile locale, ceea ce face ca implementarea unor proiecte de interes zonal să fie mult mai eficientă.

”Am semnat astăzi două parteneriate importante pentru descongestionarea traficului rutier pe Valea Prahovei (DN1). Împreună cu Consiliul Județean Prahova dorim să aplicăm soluții pentru separarea traficului turistic de cel de tranzit prin construcția unor căi rutiere suplimentare la Azuga, Bușteni și Comarnic.”, a transmis oficialul pe pagina sa de Facebook.

Decongestionarea traficului rutier. CJ Prahova va lansa licitațiile pentru proiectarea și execuția acestor obiective

Drumul de acces de la Comarnic va avea o lungime de 5,86 km, iar construcția lui va dura 24 de luni. Drumul de acces rutier complementar- necesar descongestionării circulației din zonele centrale ale orașelor Bușteni și Azuga- va avea o lungime de 9,43 km și are ca durată de execuție 36 de luni. Finanțarea acestor proiecte este asigurată de Ministerul Transporturilor, din POT 2021-2027. Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 1,179 miliarde de lei: 341 milioane lei pentru accesul rutier în zona localității Comarnic, 838 milioane lei pentru accesul rutier în zona localităților Azuga și Bușteni.

,Iulian Dumitrescu, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, şi Cristian Pistol, directorul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), au semnat în prezenţa ministrului Transporturilor, un acord de parteneriat potrivit căruia administraţia publică judeţeană va construi drumurile necesare descongestionării circulaţiei din zonele centrale ale oraşelor Comarnic, Buşteni şi Azuga, iar Ministerul Transporturilor, prin CNAIR, va finanţa aceste lucrări din fonduri europene”, a informat, printr-un comunicat de presă, şi Consiliul Judeţean Prahova.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Dumitru Tudone, a explicat că au existat discuţii cu reprezentanţii Ministerului Transporturilor şi ai Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru finanţarea acestor investiţii.