BUSINESS

Reacții fulger. Doi importanți oameni de afaceri din România rup total relațiile comerciale cu Austria după votul negativ pentru țara noastră

Reacții fulger. Doi importanți oameni de afaceri din România rup total relațiile comerciale cu Austria după votul negativ pentru țara noastră

Doi importanți oameni de afaceri din România rup total relațiile comerciale cu Austria după votul negativ dat țări noastre privind aderarea la spațiul Shengen. Unul dintre cei mai importanți fermieri din țară, alături de unul dintre cei mai importanți producători de mezeluri și-au expus ferm punctele de vedere.

  • Arădeanul Dimitrie Muscă, care este şi unul dintre cei mai importanţi fermieri din ţară, a declarat pentru Agerpres că imediat ce Austria a votat împotriva aderării României, a dispus angajaţilor firmelor sale să închidă conturile la băncile austriece, iar pe viitor nu va mai cumpăra motorină de provenienţă austriacă pentru campaniile agricole, în condiţiile în care foloseşte anual până la 1.500 de tone de motorină.
  • Și Administratorul companiei Elit SRL Cugir, Voicu Vușcan, unul dintre cei mai mari producători de mezeluri din România, a anunțat că nu va mai prelungi niciun contract, cu nicio firmă cu acționariat austriac.

Doi importanți oameni de afaceri din România rup total relațiile comerciale cu Austria. ”Românii ar trebui să fie uniți acum”

„Am dispus închiderea conturilor la băncile austriece pentru firmele mele din Curtici şi Olari, iar procedurile sunt deja în curs. Eu cred că românii trebuie să fie acum uniţi şi să facă la fel. Nu vreau să mai lucrez în veci cu băncile austriece. În plus, nu mai cumpăr motorină de la companiile austriece. Eu folosesc anual, pentru a lucra cele 7.600 de hectare de terenuri agricole, între 1.000 şi 1.500 de tone de motorină”, a spus Dimitrie Muscă.

El i-a îndemnat pe români „să nu-şi mai cheltuie banii pe produse austriece sau pe excursii în această ţară”.

„Nu e drept ca o Europă întreagă să te susţină şi doar Austria să se opună fără motiv. Toţi românii ar trebui să fie uniţi acum, pentru că noi suntem cei care suferim când mergem în străinătate şi stăm în vămi ore întregi. E păcat de timpul nostru, trebuie să fim uniţi şi să arătăm asta şi Austriei”, a transmis omul de afaceri.

Dimitrie Muscă este unul dintre cei mai mari fermieri şi conduce Combinatul Agroindustrial Curtici, care gestionează ferme care au în total 50.000 de porci, 3.000 de vaci, 7.600 de hectare de terenuri agricole şi 36 de magazine de desfacere, în special pentru carne, produse din carne şi lactate.

”Nu îmi va fi dor de Viena, de schi în Austria. Am fost buni 30 de ani să platim…”

Arădeanul nu este singurul om de afaceri din România care a decis să boicoteze firmele austriece după votul negativ privind aderării României la spațiul Schengen, dat de Austria.

Administratorul companiei Elit SRL Cugir, Voicu Vușcan, unul dintre cei mai mari producători de mezeluri din România, susține că nu va mai prelungi niciun contract, cu nicio firmă cu acționariat austriacă, după ce Austria s-a opus aderării României la spațiul Schengen.

„Nu îmi va fi dor de Viena, de ski în Austria, de OMV, Petrom, Omniasig, Raiffaisen, BCR, Pfanner, Atomic, Fischer, Frey Wille, Julius Meinl, Humanic, Red Bull, Swarovski. Am fost buni 30 de ani să plătim dobânzi băncilor austriece, să le dăm pe nimic petrol, gaze și păduri, să cheltuim la Parndorf și ski în Austria.

De la 1 Ianuarie, nu voi mai prelungi niciun contract, cu nicio firma cu acționariat austriac. Poate această palmă, pe care o luăm azi, va reuși să ne trezească, și să nu mai fim acel popor de tâmpiți, despre care vorbea Petre Țuțea”, a transmis omul de afaceri din județul Alba.

 

[email protected] Absolventă de Drept, dar atrasă iremediabil de jurnalism. Un drum lung, greu, dar întotdeauna frumos, fie că a fost vorba de jurnalism ... vezi toate articolele