NEWS

Elevii care pică testele antidrog să nu-și mai poată lua permisul auto la majorat. Propunerea premierului

Elevii care pică testele antidrog să nu-și mai poată lua permisul auto la majorat. Propunerea premierului
Sursă foto: gov.ro

Elevii care pică testele antidrog să nu-și mai poată lua permisul auto la majorat, aceasta este propunerea premierului Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a declarat, la deschiderea anului școlar 2023-2024 de la Colegiul tehnic Anghel Saligny din București, că ar vrea ca elevii care sunt depistați pozitiv la testele antidrog să nu-și mai poată lua permisul auto la majorat.

În opinia lui, aceste testele ar trebui făcute punctual, pe cheltuiala statului și cu acordul părinților.

Elevii care pică testele antidrog să nu-și mai poată lua permisul auto la majorat. Problema va fi discutată în CSAT

„Vor fi şi modificări, cum sunt cele cu permisele de conducere o perioadă în care nu mai ai voie dacă vei fi găsit drogat.

Poate găsim şi la tinerii între 16 şi 18 ani, dacă sunt depistaţi la anumite testări pozitiv în ceea ce priveşte drogurile, să nu aibă voie să îşi ia permisul de la 18 ani.

Poate se gândesc de două ori mai bine când vor să experimenteze acest lucru. Cu adevărat, statul e dator ca în perioada următoare să acţioneze mult mai drastic şi mult mai coordonat.

Nu cred în testări în masă, este ceva care depășește… Dar am zis că venim cu modificări legislative, astfel încât, dacă un părinte doreşte ca şi copilul său să fie testat, acest lucru să se facă pe cheltuiala statului”, a precizat premierul citat de Libertatea.

De asemenea, Marcel Ciolacu a salutat inițiativa președintelui Klaus Iohannis de a include în ședintețe CSAT tema fenomenului consumului de droguri în școli.