NEWS

Elevii și studenții vor fi obligați să poarte măști medicinale la școală. Decizia ministrului sănătății

Elevii și studenții vor fi obligați să poarte măști medicinale la școală. Decizia ministrului sănătății
24 aug. 2021 | 20:15

Elevii și studenții vor fi obligați să poarte masca la școală, în spațiile închise. În curtea școlii vor putea ieși fără mască de protecție, dacă păstrează distanțarea socială. Anunțul a fost făcut de ministrul sănătății Ioana Mihăilă.

Măștile textile, interzise la școală

Ministrul sănătății a anunțat că măștile vor fi obligatorii la școală, în spațiile închise. În curtea școlii, masca nu va fi obligatorie, mai puțin la ceremonia de deschidere a anului școlar, unde nu se va putea menține distanțarea fizică.

„Activitatea sportivă se poate desfășura preferabil în spații exterioare. În cazul în care condițiile meteo nu permit acest lucru, se pot desfășura în interior până la incidența de 2 la mie, fără mască de protecție”, a spus ministrul.

Ioana Mihăilă

Dar cu această ocazie, Ioana Mihăilă a spus că măștile medicinale vor fi singurele pe care elevii și studenții vor putea să le poarte la școală. Măștile textile sau cele cu desene pe ele, nu vor mai fi permise.

„Avem în vedere menținerea acestor măsuri deoarece cifrele privind severitatea infecției la copii sunt îngrijorătoare atât la nivel internațional, cât și la nivel național”

Ioana Mihăilă, pentru Mediafax

Cum se vor desfășura cursurile la școală

Ministrul a vorbit și despre scenariile în care se vor desfășura cursurile. Ea a precizat că s-a ales varianta participării fizice a elevilor la școală, cu respectarea normelor de protecție până, când incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor se menține sub 6 la mia de locuitori.

Când incidența depășește 6 la mie, există două posibile scenarii, a spus ministrul. Unul este trecerea în învățământ online integral, iar altul sistem hibrid cu învățământ online pentru copiii nevaccinați și netrecuți prin boală și posibilitatea de a continua învățământul față în față pentru copiii vaccinați sau trecuți prin boală în ultimele 180 de zile.

Image by Alexandra_Koch from Pixabay