EXCLUSIV

EXCLUSIV VIDEO. Mesaj emoționant transmis de actorii Teatrului Național, pentru Florin Piersic

Pentru contribuția adusă culturii române, Victor Rebengiuc și Mariana Mihuț au primit în dar albumul foto „Regele nu moare”. Un album cu peste 300 de fotografii din turnee, repetiții și pandemie, instantaneele fiind semnate de Florin Ghioca.

De la eveniment nu aveau cum să lipsească reporterii MediaFLUX. Ne asumăm riscul să facem un mic addendum. „Regele nu moare” este un titlu care redă mai degrabă dorința colectivă a societății, care se roagă pentru sănătatea unui alt titan al teatrului, Florin Piersic.

„Regele nu moare”, un album cât șapte ani de spectacol

Lansarea albumului „Regele nu moare” a avut loc chiar de Ziua Regalității, iar pentru realizarea albumului, artistul Florin Ghioca a depus o muncă titanică. De-a lungul celor șapte ani, Ghioca a adunat mii de fotografii în timpul piesei „Regele Moare”. Dacă o fotografie spune o mie de cuvinte, gândiți-vă câte sloave nerostite se ascund printre filele albumului.

În tot acest timp, Florin Piersic, un alt rege al teatrului și cinematografiei romântești trecea prin momente de cumpănă. Reporterii MediaFLUX au intervievat câțiva dintre actorii care au fost prezenți la evenimentul de lansare al albumului „Regele nu moare”. Așa cum dictează firescul, artiștii au transmis un gând bun și multe mesaje de încurajare pentru Florin Piersic.

 

 

Și pare că într-adevăr „Regele nu moare”. Medicii care l-au operat pe Florin Piersic au venit cu vești bune. „Mărgelatul” încă se află în perioada critică, dar starea de sănătate a maestrului se îmbunătățește de la oră la oră. S-a ridicat la marginea patului și chiar a făcut glume cu personalul medical. Ceea ce nu ne surprinde, dar ne bucură în schimb.

Regele nu moare
Sursa foto: MediaFLUX

„Regele nu moare”

Pesemne că Dumnezeu a auzit gândurile de mai bine transmise de marii actori ai Teatrului Național, prin intermediul reporterilor MediaFLUX. I-au trasmis mesaje de încurajare Maia Morgenstern, Gianina Corondan, Ana Ciontea, Florentina Țilea.

Maia Morgenstein, mesaj de susținere pentru Florin Piersic
Sursa foto: MediaFLUX

Florin Piersic, în rolul vieții lui

Revenim acum la albumul foto dedicat lui „Moromete” și precizăm că „Regele nu moare” este un album care oferă consumatorilor de artă și frumos o perspectivă unică asupra emoției și talentului excepțional al distribuției din spectacolul „Regele moare”. Un spectacol de Eugen Ionesco, regizat de Andrei și Andreea Grosu. Din distribuție fac parte Ana Ciontea, Florentina Țilea, Richard Bovnoczki și Șerban Pavlu.

Jurnaliștii MediaFLUX au fost prezenți la evenimentul de lansare de la Teatrul Național, unde au stat de vorbă cu mai mulți actori, printre care Nuami Dinescu, Ana Ciontea, Florentina Țilea și Geanina Corondan. Trei artiști care acoperă tot atâtea generații ale României.

Pe lângă pasiunea pentru teatru și artă, artistele mai au ceva în comun: dorința ca marele Florin Piersic să treacă peste acest obstacol așa cum a făcut-o și „Preda Buzescu” în Mihai Viteazul.

„Mai trimite Doamne un înger, că avem nevoie de Florin”

Cu un optimism desăvârșit,  Nuami Dinescu a declarat în exclusivitate pentru reporterii MediaFLUX că își dorește ca Dumnezeu să mai trimită un înger pe pământ „acolo unde îl operează pe Florin pentru că noi avem nevoie de el”.

„Se fac foarte multe discuții pe margine care n-au nicio relevanță. Important este că, la cât este de iubit Florin Piersic s-a mobilizat toată lumea(…) deja este pe mână medicilor și dacă Dumnezeu vrea(…), zic și eu mai lasă-l Doamne pe Florin aici. Trimite un înger, că o fi unul liber, și trimite-l acolo unde îl operează pe Florin, că noi îl iubim și îl așteptăm”, a declarat în eclusivitate pentru MediaFLUX, Nuami Dinescu.

Mesaj de susținere pentru Florin Piersic
Sura foto: MediaFLUX

„Orfeu revine din Infern”

Și pare că Dumnezeu a auzit rugăciunile actriței. Ultimele informații venite de la Spitalul Foișor indică faptul că statea de sănătate a maestrului Florin Piersic s-a ameliorat. A reușit chiar să se ridice la marginea patului și să glumească cu personalul medical, ceea ce nu ne surprinde deloc.

Gânduri de bine i-a trasmis și Ana Ciontea. Câștigătoarea premiului Goppo și Uniter pentru cea mai bună actriță în rol secundar, Ana Ciontea, i-a transmis lui „Pintea” „sănătate, putere și să se refacă foarte, foarte repede”.

Actorii de la TNB, mesaj de susținere pentru Florin Piersic
Sursa foto: MediaFLUX

„Suntem ciocoflenderii lui Florin Piersic”

Cu siguranță în vorbe și carismatică de fel, reprezenta „generației Pro”, Gianina Corondan este ferm convinsă că Florin Piersic se va face bine, fără doar și poate.

„Toată lumea trimite gânduri bune, noi toți îl avem la suflet pe Florin. Suntem copii lui, suntem ciocoflenderii lui. Se va face bine. Asta este clar. El este Florinul nostru”, a precizat pentru MediaFLUX, actrița Geanina Corondan.

Floretina Țilea sau „Olga” din „Undeva la Palilula” a avut, de asemenea, câteva vorbe de încurajare și gânduri bune pentru Florin Piersic.

„Îi urez gânduri de sănătate. Să aibă putere și să aibă capacitatea de a primi gândurile tuturor. Sunt sigură că sunt foarte mulți oameni care se gândesc la binele dumnealui”.

[email protected] Toma Enescu are o pasiune pentru presă, poezie și politică. Îi place să fie informat și este mereu la curent cu ce se întâmplă în spațiul ... vezi toate articolele
Parteneri
Marcel Ciolacu anunță majorări salariale de 10%. Angajații care vor primi mai mulți bani lunar
Marcel Ciolacu anunță majorări salariale de 10%. Angajații care vor primi mai mulți bani lunar
Ce să pui în dulceața de căpșuni ca să-i dai un gust divin. Îți va aduce aminte de copilărie
Ce să pui în dulceața de căpșuni ca să-i dai un gust divin. Îți va...
Iohannis a discutat la telefon cu Zelenski. România îmbrăţişează soluţia de pace propusă de Ucraina
Iohannis a discutat la telefon cu Zelenski. România îmbrăţişează soluţia de pace propusă de Ucraina
Anamaria Prodan a făcut marele anunţ chiar de faţă cu Ronald Gavril. Cum vor reacţiona Caciuc şi Reghecampf
Anamaria Prodan a făcut marele anunţ chiar de faţă cu Ronald Gavril. Cum vor reacţiona...
Gara din România prin care a trecut “trenul morții”. Acum a devenit monument istoric
Gara din România prin care a trecut “trenul morții”. Acum a devenit monument istoric
Sfârşit de linie: După 20 de ani în România, BRD Finance vinde tot şi încetează activitatea. Ce se va întâmpla cu toate creditele clienţilor
Sfârşit de linie: După 20 de ani în România, BRD Finance vinde tot şi încetează...
Care este noul domeniu pe care roboţii pun stăpânire. În urmă cu zece ani, nimeni nu ar fi zis că este posibil să fie atins de aceştia
Care este noul domeniu pe care roboţii pun stăpânire. În urmă cu zece ani, nimeni...
Boala aparent banală care duce la infarct sau AVC. Mulți români o ignoră, fără să știe la ce riscuri se expun
Boala aparent banală care duce la infarct sau AVC. Mulți români o ignoră, fără să...
Gabriela Firea, în ipostaze BOMBĂ! 100% nu o recunoști când dansează seducător
Gabriela Firea, în ipostaze BOMBĂ! 100% nu o recunoști când dansează seducător
NOUL ORDIN de la Uniunea Europeană. Va fi OBLIGATORIU și în România
NOUL ORDIN de la Uniunea Europeană. Va fi OBLIGATORIU și în România
O nouă fabrică în România. Se vor face angajări din toată țara
O nouă fabrică în România. Se vor face angajări din toată țara
Românii vor intra în Turcia doar cu buletinul. Decizia a fost semnată de preşedintele Recep Erdogan
Românii vor intra în Turcia doar cu buletinul. Decizia a fost semnată de preşedintele Recep...
Lovitură de teatru: Dezvoltatorul de jocuri Gameloft închide studioul din Cluj. Toţi cei 136 de angajaţi sunt concediaţi
Lovitură de teatru: Dezvoltatorul de jocuri Gameloft închide studioul din Cluj. Toţi cei 136 de...
Premier în Cehia, fermier în România. Povestea omului care după ce a condus o ţară europeană a venit în ţara noastră şi a preluat o companie agricolă românească
Premier în Cehia, fermier în România. Povestea omului care după ce a condus o ţară...
Au așteptat degeaba! Românii care nu vor beneficia de mărirea pensiei
Au așteptat degeaba! Românii care nu vor beneficia de mărirea pensiei
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Anunț de ultimă oră! Guvernul a stabilit noua formulă de calcul pentru salariul minim
Anunț de ultimă oră! Guvernul a stabilit noua formulă de calcul pentru salariul minim
Ce face acum și cum arată primul soț al Andreei Marin. Toți au rămas ULUIȚI când l-au văzut
Ce face acum și cum arată primul soț al Andreei Marin. Toți au rămas ULUIȚI...