PAPARAZZI

EXCLUSIV PAPARAZZI. Cu DNA pe urme, Iulian Dumitrescu se ține de Poesia. Baronul de Prahova, întâlnire de taină la restaurantul preferat al politicienilor | FOTO și VIDEO

Când toată lumea se aștepta ca baronul de Prahova, Iulian Dumitrescu, cercetat de DNA pentru luare de mită şi fals în declaraţii, să stea mai ”low profile”, iată că el se afișază nonșalant și surâzător alături de prieteni liberali, în restaurantele de fiță ale Capitalei.

Cu DNA pe urme, Iulian Dumitrescu se ține de Poesia

Paparazzi MediaFlux l-au surprins pe Iulian Dumitrescu luând masa la restaurantul lui Marius Tucă, Poesia, de pe Bulevardul Aviatorilor. Și nu era singur ci alături de un liberal de-al său, tot prahovean, deputatul Mircea Roșca. Primul născut în Vălenii de Munte, al doilea în Comarnic.

Iată că în loc să își surprindă soția cu un prânz romantic de Valentine’s Day, Dumitrescu l-a preferat pe Roșca.

Cei doi au luat masa la Poesia, semn că sunt oameni cu ștaif, dornici și avizi nu numai de bucate și sticle, ci și de cultură. Acum, o discuție ca între orice prieteni vechi nu se face să fie devoalată, dar probabil că Dumitrescu l-a întrebat pe Roșca cum a făcut de a scăpat de problemele penale.

Cu DNA pe urme, Iulian Dumitrescu se ține de Poesia. Baronul de Prahova, întâlnire de taină la restaurantul preferat al politicienilor
sursa foto: Mediaflux.ro

Căci diferența dintre cei doi comeseni este că Roșca a scăpat de problemele penale, în timp ce Dumitrescu abia ce a intrat în ele.

Anul trecut pe 17 februarie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis încetarea procesului penal împotriva deputatului liberal de Prahova, Mircea Roşca, fost președinte PNL Prahova, care era acuzat de trafic de influenţă. Și cum altfel să scape un obraz subțire, decât prin prescrierea faptelor. Liber și ferice domnul deputat.

Probleme la pătrat

E, la Iulian Dumitrescu abia acum încep problemele. Contestația înaintată de Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova, la măsura controlului judiciar în dosarul în care acesta este cercetat pentru luare de mită și fals a fost respinsă luni de instanță. În rechizitoriul procurorilor DNA se precizează că Dumitrescu ar fi pretins, ajutat de cumnatul său, unui om de afaceri achiziţionarea în schimbul sumei de 47.500.000 lei a părţilor sociale deţinute de ruda sa la o societate comercială, valoare supraevaluată faţă de valoarea reală a acestora.

Cu DNA pe urme, Iulian Dumitrescu se ține de Poesia. Baronul de Prahova, întâlnire de taină la restaurantul preferat al politicienilor
sursa foto: Mediaflux.ro

Dumitrescu este suspectat și că a omis să completeze în declarațiile de avere sume de bani de ordinul sutelor de mii de euro care ar fi fost cheltuite pe excursii și shopping, dar și pe mașini de lux.

În cadrul măsurilor controlului judiciar, impuse acestuia, se află și interdicția de exercitare a funcției de președinte al CJ Prahova timp de 60 de zile. Așa că Dumitrescu are timp berechet să se lăfăie prin restaurante.

Asta în timp ce soția sa Alexandra, implicată, cu doi ani în urmă într-un accident cu victime încă se luptă prin instanțe să își recapete dreptul de a conduce, după ce i-a fost suspendat permisul.

Dar la PNL e liniște, singura problemă rămânând comasarea alegerilor. Liderul partidului, Nicolae Ciucă, nu a stabilit nici după două săptămâni cine îl va înlocui pe Iulian Dumitrescu în conducerea liberalilor, după ce acesta și-a anunțat demisia din funcția de prim-vicepreședinte al PNL.

După masa copioasă luată de cei doi la Restaurantul Poesia, protagoniștii s-au despărțit, îndereptîndu-se spre mașinile nemțești, de lux, din dotare, un Mercedes și un Audi, sperând spre un viitor luminos. Căci nu știi când te surprinde dragostea, azi fiind Valentine’s Day.

Mihnea Tălău. Redactor la MediaFlux. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în decursul ... vezi toate articolele