PAPARAZZI

EXCLUSIV. Profesorul de fotbal Mircea Rădulescu a ajuns de nerecunoscut! Povestea antrenorului de antrenori | Foto& Video Paparazzi

Mircea Rădulescu, fost președinte al Şcolii Federale de Antrenori, fost selecționer al primei reprezentative și antrenor pe prima scenă și în străinătate, a ajuns la frumoasa vrâstă de 81 de ani. Din păcate trecerea anilor l-a marcat pe reputatul om de fotbal. A ajuns de nerecunoscut. El merge mai greu, dar continuă să mănânce fotbalul ” pe pâine”.

Antrenorul de antrenori, avid de fotbal

”Riciu”, așa cum îl cunoaște toată lumea, acum cu părul alb, este depozitarul a peste șase decenii de carieră prodigioasă în fotbal, sport căruia și-a dedicat întreaga viață.

Când alții, la această vârstă venerabilă stau numai în casă, Mircea Rădulescu duce o viață activă, ieșind în oraș pentru a se întâlni cu alți oameni de fotbal. Merge mai greu, dar este la fel de zvelt, fără urmă de burtă, ca în vremurile bune.

Paparazii MediaFlux l-au surprins pe fostul secționer, la Mall Băneasa într-o discuție aprinsă cu Grigore Sichitiu, cunoscut antrenor și fost președinte la Rapid. Evident că subiectul principal al discuției a fost tot fotbalul. Mircea Rădulescu a gesticulat ca pe vremuri, când își conducea echipa de pe margine.

Profesorul de fotbal, Mircea Rădulescu, a ajuns de nerecunoscut

Născut pe strada Tabla Buții, din cartierul Giulești-Crângași, ”Riciu” a copilărit în zona Pieței Chibrit, unde locuiește și acum. Giuleștean nativ, nu putea să își înceapă urcușul în fotbal decât de la Rapid. Acolo și-a făcut și junioratul, dar la 18 ani intrând la facultate, a tecut Podul Grant în Regie, la Sportul Studențesc. Echipă la care a fost coleg cu Mircea Lucescu, Florin Halagian și Mircea Sandu, a jucat neîntrerupt în alb-negru timp de 13 ani. Fundaș stânga tenace, arțăgos, a adunat peste 300 de meciuri în eșalonul secund, iar în 1972, când Sportul a promovat în prima ligă, bravul căpitan de echipă a hotârât că la 31 de ani e momentul să agațe ghetele în cui, potrivit welovesport.ro.

A absolvit Liceul Aurel Vlaicu și Institutul de Cultură Fizică și Sport. Este căsătorit cu Elena Rădulescu și are un fiu, Valentin.

Rădulescu a evoluat pentru Sportul Studențesc între 1959 și 1971, pentru ca mai apoi să-și contureze o carieră în antrenorat care a durat mai bine de 35 de ani. Ulterior, acesta a antrenat naționala de tineret a României (1980). De asemenea, a fost secundul primei reprezentative în perioada 1981-1984 și principal în intervalul 1990-1992.

Tehnicianul a mai fost la cârma unor formații precum Universitatea Craiova, Sportul Studențesc, Rapid sau FC Voluntari. El a mai activat ca selecționer pentru Egipt, Siria și Algeria, scrie gsp.ro.

Mircea Rădulescu a fost decorat în 2008 de Traian Băsescu pentru toată activitatea și pentru formarea tinerelor generații de campioni cu „Meritul Sportiv Clasa a III-a”.

Iată că și la 81 de ani, Mircea Rădulescu trăiește pentru fotbal.

Mihnea Tălău. Redactor la MediaFlux. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în decursul ... vezi toate articolele