LIFESTYLE

Flori și plante miraculoase din Biblie. Se folosesc și astăzi în bucătărie sau în medicină

Flori și plante miraculoase din Biblie. Se folosesc și astăzi în bucătărie sau în medicină
sursa foto: jurnalspiritual.ro

Există mai multe plante miraculoase din Biblie care sunt folosite și astăzi, dar sunt cunoscute de mii de ani. Acestea sunt benefice pentru efectele lor medicinale și culinare. Cartea sfântă menționează peste 100 de specii de plante medicinale, cu puteri extraordinare.

Biblia prezintă peste 100 de cunoscute drept „ierburi pentru slujirea omului”. Lista de mai jos prezintă o serie dintre acestea.

Flori și plante miraculoase din Biblie. Se folosesc și astăzi în bucătărie sau în medicină

Planta Aloe vera este folosită de mii de ani. În antichitate, era folosită pentru îmbălsămarea morților, precum și pentru parfum. Este deja renumită pentru folosirea locală în afecțiunile pielii (inclusiv răni, iritații și arsuri), dar și intern, pentru constipație de exemplu.

Când în Biblie se vorbește despre aloe, se referă la un extract aromat folosit pentru vindecare și îmbălsămare. Astăzi, extractul se folosește pentru arsuri, tăieturi sau iritarea pielii, iar gelul de aloe favorizează vindecarea și are proprietăți anestezice și antibacteriene care măresc fluxul sanguin sau limfatic în vasele mici din jurul plăgii.

Cercetările arată că aloe vera poate ajuta la scăderea zahărului din sânge la diabeticii de tip 2 și la scăderea efectelor leziunilor hepatice cauzate de alcool.

Anasonul apare și el Biblie, în Evanghelia lui Matei. Toate părțile plantei de anason au fost folosite în perioada biblică. Semințele, frunzele și tulpina au fost utilizate pentru scăderea febrei, precum și în alte scopuri medicinale. Astăzi, anasonul poate fi folosit pentru a ajuta la digestie și poate fi folosit ca agent anti-flatulență, fiind utilizat cu succes și pentru sprijinul alăptării și împotriva paraziților.

Ierburile amare sunt un termen general folosit pentru mirodenii precum semințe, hrean, andive, pătrunjel și semințe de coriandru. Ierburile amare erau folosite mai ales pentru hrană în Biblie. Astăzi, cum ar fi pelinul, sunt cunoscute pentru că ajută la prevenirea și ameliorarea afecțiunilor digestive, cum ar fi dispepsia. Experții teoretizează că ierburile amare sunt capabile să ajute digestia prin capacitatea lor de a crește secrețiile digestive, precum și circulația sângelui în organele abdominale.

Scorțișoara este și ea pe listă

Scorțișoara, odată considerată mai prețioasă decât aurul, are unele beneficii medicinale uimitoare. Coaja, de unde provine uleiul, a fost colectată în mod tradițional pentru unguente, precum și pentru parfum. Astăzi, scorțișoara este folosită pentru a ajuta la scăderea nivelului de glucoză din sânge. Datorită proprietăților sale antifungice, este utilizată și în tratamentul natural al infecțiilor cu drojdie. De asemenea, poate ajuta la calmarea stomacului supărat prin ameliorarea gazului.

Vechii israeliți luau semințe de chimen, le uscau și le foloseau pentru a-și aromă mâncarea. Astăzi, cercetările au arătat că semințele de chimen conțin o substanță numită cuminaldehidă care poate fi utilă în combaterea diabetului. Un studiu publicat în 2017 demonstrează că chimenul negru conține un fitochimic anticancer cunoscut sub numele de timochinonă și timochinona care poate fi considerat un viitor medicament în tratamentul cancerului.

Tămâia era folosită în timpul ofrandelor ceremoniale și era considerată un articol de lux. Astăzi, poate fi utilizată ca agent antiinflamator, analgezic, antidepresiv și sedativ, pe lângă faptul că este o plantă puternică de vindecare. Uleiul de tămâie este cunoscut pentru reducerea stresului și atenuează anxietatea.

Usturoiul a fost folosit atât ca hrană, cât și ca medicament în multe culturi de mii de ani, datând din momentul construirii piramidelor egiptene. Astăzi, usturoiul este folosit pentru a stimula sistemul imunitar și pentru a ajuta la prevenirea bolilor de inimă. De asemenea, se știe că are efecte utile asupra hipertensiunii și asupra colesterolului ridicat. Consumul de usturoi în mod regulat poate ajuta la prevenirea formării cancerului în organism, scrie realitatea.net.

Muștarul, extrem de important

Una dintre cele mai faimoase parabole ale lui Isus a fost despre sămânța de muștar. Acest lucru se poate datora faptului că muștarul a crescut atât de abundent în Palestina.

Astăzi, semințele de muștar au fost studiate pentru posibilele sale proprietăți anti-cancer. Mai exact, semințele de muștar conțin un compus numit aloti izotiocianat (AITC), iar cercetările efectuate pe animale au arătat că pulberea de semințe de muștar bogată în AITC „inhibă puternic dezvoltarea și progresia cancerului vezicii urinare”.

Cel mai scump condiment din lume astăzi era, de asemenea, foarte drag în vremurile străvechi. Datorită culorii sale galbene distincte, șofranul a fost folosit nu numai pentru aromă, ci și pentru a face coloranți antici. Popoarele antice foloseau șofranul pentru a trata tulburările de stomac, ciuma bubonică și variola. Studii recente arată că șofranul e important în remedii, inclusiv cu proprietăți de inhibare a cancerului (în special pentru cancerul de sân), efecte antidepresive și promovarea unui sentiment de plenitudine pentru persoanele ușor supraponderale.

[email protected] Toma Enescu are o pasiune pentru presă, poezie și politică. Îi place să fie informat și este mereu la curent cu ce se întâmplă în spațiul ... vezi toate articolele