NEWS

Furtuni și vijelii în România. Meteorologii transmit avertizare de cod galben

Furtuni și vijelii în România. Meteorologii transmit avertizare de cod galben
Cod galben de furtuni în România sursa foto: România TV

Meteorologii anunță că România va fi străbătută de furtuni și vijelii deosebit de puternice, iar între orele 12:00 și 23:00 este în vigoare o atenționare de cod galben de furtuni și vijelii pe raza a 17 județe din țara noastră.

Furtuni și vijelii în România. Meteorologii transmit avertizare de cod galben

Meteorologii au emis un nou Cod galben de instabilitate atmosferică – ploi torențiale, cu descărcări electrice, grindină şi vijelii, astăzi, de la ora 12:00 până la ora 23.00, în 17 judeţe.

VĂ RECOMANDĂM ȘI: Soluția prin care se pot reduce cu mii de euro dobânzile la creditele bancare

Atenţionarea Cod galben interesează judeţele Bihor, Cluj, Alba, Arad, Hunedoara, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Sibiu, Argeș, Brașov, Dâmbovița, Prahova, Buzău și Covasna.

Local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină, intensificări ale vântului și posibil vijelii în Banat, în vestul Transilvaniei, nordul Olteniei și nord-vestul Munteniei, precum și în zona Carpaților Occidentali, Meridionali și de Curbură.

CITEȘTE MAI MULTE DESPRE: Schimbare importantă la înmatricularea şi radierea autovehiculelor din România! Anunț important pentru șoferi

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala astăzi, izolat, și în restul țării. În zilele următoare, vremea va fi instabilă în majoritatea regiunilor.

Ileana Voicu Ghinea este absolventă a Facultății de Jurnalism, din cadrul Univerității Media. A debutat în presă în anul 2004, în echipa Revistei Apropo, a lucrat și pentru Revista Pro TV Magazin, ... vezi toate articolele