SPORT

Gianluca Vialli a murit, la doar 58 de ani. Fostul atacant al celor Juventus și Chelsea a suferit de o boală grea

Gianluca Vialli a murit la doar 58 de ani. Fostul atacant al celor Juventus și Chelsea a suferit de o boală grea

Gianluca Vialli, fostul atacant al celor de la Cremonese, Sampdoria, Juventus și Chelsea, a murit la 58 de ani după ce timp de 5 ani s-a luptat cu un cancer la pancreas, o formă extrem de agresivă. De-a lungul anilor, fostul mare internațional italian a urmat ședințe chinuitoare de chimio și radioterapie, tratamente în cele mai bune clinici din Italia și Anglia.

Mai mult decât atât, fix în această perioadă Vialli era internat într-un spital din Londra, din cauza faptului că se simtea, din nou, incredibil de rău, după o recidivă a cancerului care s-a instalat în decembrie 2021. Înițial fostul fotbalist și antrenor de fotbal a primit cumplitul diagnostic în anul 2017, iar în 2020 anunța că tratamentul l-a ajutat și că a reușit să învingă nemiloasa boală.

”Cu o tristețe incomensurabilă anunțăm trecerea în neființă a lui Gianluca Vialli. Înconjurat de familia lui, acesta s-a stins din viață aseară, după cinci ani de boală, înfruntată cu mult curaj și demnitate.

Mulțumim celor mulți care l-au susținut de-a lungul anilor cu afecțiune. Amintirea și exemplul lui vor trăi veșnic în inimile noastre”, este anunțul oficial al familiei lui Vialli, conform Gazzetta dello Sport.

Gianluca Vialli era căsătorit cu Catheryn, o englezoaică alături de care are două fiice, Olivia și Sofia, care i-au fost alături în acești ani grei.

Cotidianul italian de sport ”Corriere dello Sport” și-a luat și el adio de la marele Gianluca Vialli: ”Ciao, Stradivialli. Odihnește-te în pace!”

Gianluca Vialli a fost campion în Serie A cu Sampdoria și Juventus

De-a lungul celor 20 de ani de activitate ca jucător, el a evoluat la patru cluburi: Cremonese, Sampdoria (cu care a jucat finala Cupei Campionilor Europeni în 1992 și a câștigat Cupa Cupelor în 1990, la care se adaugă și titlul în Serie A din 1991), Juventus Torino (cu care a câștigat Champions League în 1996 și Serie A în 1995) și Chelsea. Atacant cu 59 de selecții și 16 goluri la naționala Italiei, Vialli a jucat la Campionatele Mondiale din 1986 și 1990 (locul 3) și la Campionatul European din 1988 (semifinalist).

După retragere, a activat ca antrenor principal la Chelsea (la londonezi a fost și antrenor-jucător) și Watford și ca secund la naționala lui Roberto Mancini. La Chelsea, atât ca jucător, cât și ca antrenor, Vialli a câștigat 6 trofee între 1997 și 2000: Cupa Angliei de două ori, Cupa Ligii Angliei, Supercupa Angliei, Cupa Cupelor și Supercupa Europei.