NEWS

Încă o victimă a tragediei din Crevedia! Un bărbat a murit la Spitalul Floreasca. Ce se întâmpla de fapt în stația GPL

Încă o victimă a tragediei din Crevedia Un bărbat a murit la Spitalul Floreasca. Ce se întâmpla de fapt în stația GPL
sursa foto: colaj foto

Apare noi repercusiuni ale tragediei din Crevedia, unde o stație de GPL a explodat și a ras totul în jur distrugând mai multe case. Joi dimineață, un bărbat rănit a decedat la Spitalul Floreasca.

Încă o victimă a tragediei din Crevedia! Un bărbat a murit la Spitalul Floreasca

Este vorba de un bărbat de 63 de ani rănit în exploziile de la staţia GPL din Crevedia a decedat la Spitalul Floreasca. Reprezentanţii spitalului au declarat pentru News.ro că bărbatul de 63 de ani a fost rănit în prima explozie produsă sâmbătă la staţia GPL din Crevedia.

De asemenea, au precizat că acesta era civil, la Spitalul Floreasca fiind internaţi şi pompieri răniţi în deflagraţii. Bărbatul decedat era unul dintre cei doi pacienţi critici intubaţi şi ventilaţi mecanic aflaţi în unitatea sanitară.

Numărul persoanelor care au murit în urma exploziilor se ridică la trei, după ce un bărbat şi o femeie, soţ şi soţie, au decedat, bărbatul din cauza unui infarct, iar femeia din cauza arsurilor.

Ce se întâmpla de fapt în stația GPL

„Ca să vinzi la mașină amesteci cu propan. Ei făceau amestecul ăsta între cisterne”, a explicat un fost colaborator al patronului stației GPL de la Crevedia.

Un fost colaborator al lui Ionuț Doldurea, patronul stației GPL și fiul primarului din Caracal, a vent cu o serie de dezvăluiri în legătură cu metodele îndoielnice folosite operatorii stației respective.

Acesta spune că angajații care lucrau în stația de la Crevedia ar fi combinat gazul de butelie cu propan pentru a-l vinde mai apoi ca fiind GPL pentru mașini, la un preț de 3 ori mai mare.

Potrivit unui fost colaborator al lui Ionuț Doldurea, gazele erau combinate noaptea, în cisterne, sâmbăta sau duminica, în condițiile în care gazul de butelie are un preț de 0,7-0,8 lei/l, iar GPL-ul un preț de peste 3 lei. Gazul amestecat era astfel vândut la un preț triplu.

„Gazul nu mergea în butelii pentru populație. De aia amestecau! (…) Gazul pentru populație are cifra octanică foarte mică, mai mult butan decât propan. Ca să vinzi la mașină, nu poți să vinzi gaz de butelie, de populație, amesteci cu un gaz mai puternic, cu propan mai mult. Ei făceau amestecul ăsta între cisterne. (…) Eu am aflat de ea pentru că am lucrat cu ei. În parcarea aia descărcau dintr-o cisternă în alta. Ei tot timpul descărcau, ei descărcau noaptea. Făceau mai mult sâmbăta și duminica. Vedeți că treaba asta (explozia, n.red.) a fost sâmbăta! Sâmbăta și duminica, atunci când nu sunt ISCTR-urile, nu sunt controale”, a susținut într-o intervenție la un post tv fostul colaborator al companiei care deținea stația GPL din Crevedia.

20 de familii au rămas fără case și bunuri

20 de familii din Crevedia și-au pierdut casele și bunurile în urma exploziilor de sâmbătă seara. Oamenii locuiesc acum la rude, la prieteni sau în Căminul Cultural, unde au fost instalate paturi..

Sătenii rămași fără acoperiș deasupra capului au apelat ulterior la ajutorul vecinilor și cunoscuților. Câțiva dintre ei au înnoptat la Căminul Cultural, unde Primăria și voluntarii de la Crucea Roșie au amenajat un spațiu cu 20 de paturi. Sinistrații au primit hrană și apă. Gheorghe, localnic Crevedia: „Condiții, mâncare, tot ce este. Avem baie, avem totul, dar pe noi ne interesează casele, să fie făcute, ca să avem unde să ne întoarcem. Ne-am chinuit 25-30 de ani, cum ne-am chinuit fiecare din zonă, ca să ne facem și noi ceva decent, ca să putem locui și ce s-a întâmplat într-o zi să nu mai fie absolut nimic.”