NEWS

Incident grav. În Parlamentul României s-ar fi strigat ”Trăiască Hamas”. Cine a făcut acuzațiile

Incident grav. În Parlamentul României s-ar fi strigat Trăiască Hamas. Cine a făcut acuzațiile
Foto: captura TV

Incident grav. În Parlamentul României s-ar fi strigat ”Trăiască Hamas. Preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România (FCER), deputatul Silviu Vexler, afirmă că la şedinţa solemnă a Parlamentului dedicată prieteniei dintre România şi Israel a avut loc „o premieră mai mult decât nefericită”.  

Din acest motiv, în opinia sa, regulamentul parlamentar ar trebui adaptat pentru sancționa astfel de situaţii.

În Parlamentul României s-ar fi strigat ”Trăiască Hamas. Acuzațiile făcute de deputat

„Aşa cum am văzut astăzi, din păcate ideea de „linie roşie” – cât de departe se poate merge – e depăşită din nou. Astăzi am marcat o premieră mai mult decât nefericită. Este pentru prima dată, în toţi anii pe care i-am petrecut în această instituţie, cu mai multe injurii sau comportament nepotrivit.

Am ajuns la punctul în care au fost promovate public şi vizibil ideologii teroriste. Separate de toate accentele antisemite ale unor declaraţii susţinute în cadrul şedinţei comune de astăzi, a existat cineva care a strigat „Trăiască Hamas”, organizaţie teroristă recunoscută internaţional ca atare şi care este direct responsabilă de comiterea masacrelor împotriva civililor din Israel, de anul trecut”, a declarat Silviu Vexler la Parlament, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, în acest moment nu există o legislaţie care să poată sancţiona acest lucru, iar ceea ce se întâmplă în plenul Parlamentului României, potrivit Constituţiei, este tratat ca o declaraţie politică.

„Dacă o astfel de declaraţie, dacă un sfert din declaraţiile care au fost făcute în Parlament astăzi ar fi avut loc în spaţiul public, ele ar fi fost sancţionate de legislaţia penală, care se aplică corespunzător. Sunt convins că atunci când Constituţia a fost realizată nimeni nu a avut în vedere că am putea ajunge într-o astfel de situaţie, dar, din păcate, am ajuns.

La Camera Deputaților regulamentul a fost modificat

Mi-aş dori ca ele să fie întâmplări izolate, dar, după cum a arătat experienţa ultimilor ani, ele nu sunt izolate. Şi faptul că aceşti oameni ştiu că nu vor păţi nimic, îi încurajează să repete din nou şi din nou şi din nou.

La Senat, de exemplu, este o persoană care săptămânal face apologia mişcării legionare sub forma unor declaraţii politice, pentru că ştie că nu va păţi nimic. Sigur, se poate deschide o acţiune la CNCD, dar rezultatul este o amendă civilă de 100 – 500 de lei, cât mai este acum, deci nu are impactul dorit”, a explicat deputatul FCER.

El a amintit că la Camera Deputaţilor Regulamentul a fost modificat, fiind introduse nişte măsuri, între acestea fiind limitarea timpului de intervenţie sau limitarea indemnizaţiei.

„Personal cred în continuare că nu este suficient. Este o diferenţă între injuriile la nivel personal şi promovarea ideologiilor antisemite, a criminalilor de război în spaţiul public. Şi, mai ales, pentru prima dată după 18 ani aproape pe care i-am petrecut aici, într-o formă sau alta, am ajuns în punctul în care un demnitar al statului român a promovat şi şi-a asumat ideologia unei organizaţii teroriste. Problema este mesajul pe care îl trimitem în spaţiul public.

Sigur, pentru cei care sunt aici poate că e amuzant. (…) Dar trebuie să ne gândim şi avem responsabilitatea să ne gândim la mesajul pe care Parlamentul îl transmite în societate, la felul în care aceste întâmplări sunt gândite şi influenţa pe care o au asupra oamenilor în mod individual”, a transmis Silviu Vexler.

Derapajele senatoarei Șoșoacă

Senatoarea Diana Şoşoacă a acuzat Parlamentul României de ”trădare”, marţi, la şedinţa dedicată Zilei solidarităţii şi prieteniei dintre România şi Statul Israel.

Ea a strigat ”Rușine” și ”Trăiască Garda”, după discursul deputatului Silviu Vexler, reprezentant al comunității evreilor din România.

În 11 octombrie 2023, Parlamentul României a condamnat oficial actele teroriste comise de gruparea teroristă Hamas în Israel în ziua de 7 octombrie 2023, printr-o declarație comună a Senatului și Camerei Deputaților.

Declaraţia Parlamentului a fost adoptată cu 284 de voturi pentru şi trei nu votez.

În acest document, Hamas este numită de către Parlamentul României ”organizație teroristă”

[email protected] Absolventă de Drept, dar atrasă iremediabil de jurnalism. Un drum lung, greu, dar întotdeauna frumos, fie că a fost vorba de jurnalism ... vezi toate articolele
Parteneri
Profesor de la Universitatea București, îmbrăcat în femeie în fața studenților. Postarea devenită virală pe internet
Profesor de la Universitatea București, îmbrăcat în femeie în fața studenților. Postarea devenită virală pe...
Aceasta este cea mai veche gară din lume. Are peste 200 de ani și sute de mii de turiști o vizitează
Aceasta este cea mai veche gară din lume. Are peste 200 de ani și sute...
Ion Cristoiu: Joe Biden a fost victima unui complot din partid. Va fi obligat să demisioneze şi de la Casa Albă. Kamala Harris se comportă deja ca succesoare. Trump nu va câştiga
Ion Cristoiu: Joe Biden a fost victima unui complot din partid. Va fi obligat să...
Cum poți păstra boabele de cafea proaspete timp de 12 luni. Trucul pe care trebuie să-l știe iubitorii de cafea
Cum poți păstra boabele de cafea proaspete timp de 12 luni. Trucul pe care trebuie...
De ce s-a despărțit, de fapt, Adriana Bahmuțeanu de George. Adevăratul MOTIV. Nu a putut trece peste asta. ''E păcat!''
De ce s-a despărțit, de fapt, Adriana Bahmuțeanu de George. Adevăratul MOTIV. Nu a putut...
Vacanța în Grecia a unor români s-a transformat într-un coșmar. Au ajuns la cazare, dar au descoperit că nu unde să doarmă
Vacanța în Grecia a unor români s-a transformat într-un coșmar. Au ajuns la cazare, dar...
Criză la nivel global provocată de o eroare de funcţionare a mii de sisteme Microsoft. Bănci, posturi TV, companii aeriene cad unele după altele şi au operaţiunile blocate. Cine este responsabil
Criză la nivel global provocată de o eroare de funcţionare a mii de sisteme Microsoft....
Cine este femeia din Râmnicu Vâlcea care a reuşit să transforme un magazin deschis în anii '90 într-un imperiu cu 120 de magazine, fabrici şi afaceri de sute de milioane de lei
Cine este femeia din Râmnicu Vâlcea care a reuşit să transforme un magazin deschis în...
Stațiunea din România unde turiștii nu vor să meargă. E foarte populară, dar condiții sunt oribile
Stațiunea din România unde turiștii nu vor să meargă. E foarte populară, dar condiții sunt...
Cutremur total în UE. Ungurii au ajuns stăpânii Europei. S-a pus blocadă pe bani
Cutremur total în UE. Ungurii au ajuns stăpânii Europei. S-a pus blocadă pe bani
Problema care ne va goli buzunarele. Situația devine critică
Problema care ne va goli buzunarele. Situația devine critică
Alexandru Rafila a dat lovitura. Averea ministrului Sănătăţii a explodat după ce companiile unde avea sute de mii de lei investiţi au făcut spectacol pe bursă
Alexandru Rafila a dat lovitura. Averea ministrului Sănătăţii a explodat după ce companiile unde avea...
„Sunt unele luni în care nu îmi permit să am o relaţie. Şi nu câştig puţin”
„Sunt unele luni în care nu îmi permit să am o relaţie. Şi nu câştig...
Cum au fost păcăliți pensionarii. Abia acum s-a aflat
Cum au fost păcăliți pensionarii. Abia acum s-a aflat
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Ținuta sclipitoare cu care Gina Pistol s-a afișat pe platourile de filmare de la MasterChef. ”Pur și simplu strălucești”
Ținuta sclipitoare cu care Gina Pistol s-a afișat pe platourile de filmare de la MasterChef....