NEWS

Incident la Festivalul Enescu: un concert a fost compromis de mesajele RO-Alert. Apel pentru spectatori

Incident la Festivalul Enescu un concert a fost compromis de mesajele RO-Alert. Apel pentru spectatori
bsh_vivid

Incident la Festivalul Enescu: un concert a fost compromis de mesajele RO-Alert. Postul Radio România Muzical a lansat un apel pe Facebook către spectatorii de la Festival să-și închidă telefoanele.

„Din respect pentru muzicieni, din respect pentru dvs., vă rugăm ca la toate concertele la care participați, fie că sunt în cadrul Festivalului George Enescu sau în oricare altă sală de concert, să țineți telefoanele setate în modul avion sau, și mai bine, să le închideți pe toată durata concertului.

Incident la Festivalul Enescu: un concert a fost compromis de mesajele RO-Alert. Nu mai poate fi folosit pe radio

Noi tocmai am pregătit pentru a transmite Uniunii Europene de Radio, care cuprinde posturile publice importante europene, precum BBC, Radio France, RAI, etc., concertul de aseară de la Sala Palatului.

Și suntem extrem de întristați de faptul că din punct de vedere sonor concertul este parazitat, aproape compromis, de intervenția repetată a alarmelor RO-Alert venite din telefoanele lăsate deschise de public”, scrie în mesajul postat de Radio România Muzical pe Facebook.

„Noi vrem să arătăm fața frumoasă a României, ajutați-ne să o facem!”, se precizează în mesaj.

În comentarii, părerile sunt împărțite.

„Cu tot respectul- evenimentul se desfășoară în București. Unul dintre orașele cu cele mai mari riscuri seismice.

RO- Alert-ul putea anunță un cutremur. Cred că putem conchide că este o excepție și lasă urgență să își facă treaba. Altfel murim elegant. Pace și respect!”

„Încă o rugăminte celor încă nefamiliarizați cu concertele clasice: nu mai aplaudați între părți, chiar după un “final glorios” al unei părți. Nu va grăbiți cu aplauzele, așteptați câteva secunde cu atenție la dirijor sau solist, gesturile lor va vor spune daca piesa s-a terminat. Si citiți cu atenție programul unde sunt specificate părțile concertului.”