WORLD

Inundații catastrofale la New York în urma uraganului Ida. A fost declarată stare de urgență

Inundații catastrofale la New York în urma uraganului Ida. A fost declarată stare de urgență
02 sept. 2021 | 10:14

A fost declarată stare de urgență la New York, pentru prima dată în urma unui uragan. Fenomenul meteo, denumit Ida a provocat inundații puternice în cel mai aglomerat oraș american. Liniile de metrou au fost complet afectate de cantitatea mare de apă căzută într-un timp foarte scurt.

Imaginile postate pe internet de foarte mulți utilizatori arată metroul impracticabil și inundat de șuvoaie foarte puternice de apă.

Primarul din New York le-a cerut oamenilor să rămână în case, din cauza condițiilor periculoase de pe drumuri.

Uraganul Ida a provocat moartea a șapte persoane în Statele Unite

Uraganul Ida a lovit sudul Statelor Unite la finalul săptămânii trecute și a provocat atunci o pană de curent în tot orașul New Orleans. De atunci a continuat să avanseze de-a lungul coastei estice a continentului american și a fost retrogradat la nivelul unei furtuni tropicale. Dar chiar și așa aduce poli abundente care provacă indunașii extinse.

Potrivit prognozelor, Ida îşi continuă avansul spre nord şi se îndreaptă spre regiunea New England, unde ajunge joi.

Cel puţin cinci avertizări de viituri au fost emise miercuri seară de Serviciul Naţional de Meteorologie din SUA, fiind vizată regiunea cuprinsă între zona de vest din Philadelphia şi nordul New Jersey.

Ploile torenţiale s-au abătut în noaptea de miercuri spre joi peste New York, odată cu trecerea rămăşiţelor uraganului Ida, care a provocat moartea a şapte persoane în sudul Statelor Unite şi a condus la formarea de tornade şi inundaţii în nord-estul ţării.

Uraganele sunt un fenomen recurent în sudul Statelor Unite. Însă, încălzirea suprafeţei oceanelor contribuie la înmulţirea furtunilor, au avertizat oamenii de ştiinţă. Acestea prezintă un risc din ce în ce mai mare pentru comunităţile costiere.