ÎPS Teodosie cercetat disciplinar de Sfântul Sinod. Patriarhia Română a anunțat marți că ”se delimitează ferm de afirmațiile” făcute de Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, într–un interviu pentru ziarul francez Le Figaro.
ÎPS Teodosie a declarat despre Călin Georgescu că “este un trimis al lui Dumnezeu” și că ”Vladimir Putin este un om al împăcării și un constructor de biserici”.
„Este mai mult un om al lui Dumnezeu decât un politician. Este un credincios, nepot și strănepot de preot, care apără valorile creștine și se interesează de viața de zi cu zi a românilor. Spre deosebire de majoritatea celorlalți candidați, el are un temperament echilibrat, nu ridică niciodată vocea și nu se dezminte.
Desigur, cum diavolul există peste tot, există oameni care i se opun. Dar majoritatea credincioșilor mei îmi împărtășesc aprecierea. Noi credem că domnul Georgescu este un trimis al lui Dumnezeu”, a spus Arhiepiscopul Tomisului, citat de Le Figaro.
Tot în cadrul aceluiși interviu, Teodosie a mai spus că ”Vladimir Putin este un om al împăcării și un constructor de biserici”.
Potrivit unui comunicat transmis marți de Patriarhia Română, în proxima ședință de lucru a Sfântului Sinod, cazul Înaltpreasfințitului Părinte Teodosie va fi cercetat pentru „încălcarea repetată a hotărârilor Sfântului Sinod privind campaniile electorale”.
Patriarhia Română se delimitează ferm de afirmațiile făcute de Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în cadrul interviului oferit publicației „Le Figaro” cu privire la domnul Călin Georgescu şi la preşedintele rus Vladimir Putin. În proxima ședință de lucru a Sfântului Sinod, cazul
Înaltpreasfințitului Părinte Teodosie va fi cercetat pentru încălcarea repetată a hotărârilor Sfântului Sinod privind campaniile electorale.
Reamintim că Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât, începând cu anul 2008, că arhiereului, preotului, diaconului, monahului și monahiei din Biserica Ortodoxă Română le este interzis să facă politică partinică sau să participe la campanii electorale în calitate de susținător(oare). Astfel, Biserica Ortodoxă Română își afirmă clar neutralitatea în timpul campaniilor electorale și se dezice de orice formă de politică partinică.