WORLD

Iranul nu va ezita să lanseze rachete spre Israel, avertizează comandantul IRGC. Între timp, israelienii se pregătesc de o invazie terestră în Fâșia Gaza

Iranul nu va ezita să lanseze rachete spre Israel avertizează comandantul IRGC. Între timp israelienii se pregătesc de o invazie terestră în Fâșia Gaza
sursa foto: skynews.com

Iranul ar putea lansa o rachetă spre Haifa „fără ezitare”, a declarat luni dimineață adjunctul șefului IRGC, Ali Fadavi, amenințând cu o luptă directă între Israel și Republica Islamică. Comandantul adjunct al Gardienilor Revoluției Islamice din Iran, a declarat că „dacă este necesar și [dacă se dă ordinul]”, Iranul va lovi Haifa, orașul din nordul Israelului „fără ezitare”, scrie Jerusalem Post.

Vorbind în fața studenților iranieni de la Universitatea din Teheran, Fadavi a răspuns la o întrebare privind o acțiune directă a Iranului împotriva Israelului.

„Unii dintre voi, tinerii, considerați că o acțiune practică ar fi o rachetă directă asupra Haifa, desigur, dacă este necesar, acest lucru va fi făcut și va fi făcut fără ezitare.”, a explicat acesta.

De asemenea, el a afirmat că IDF minte în legătură cu rata de interceptare cu succes a Iron Dome, susținând că aceasta este de doar 30%.

„America a creat Israelul pentru securitatea sa și, dacă se simte nesigură, îl va sacrifica cu ușurință”, a adăugat Fadavi.

La începutul războiului, Iranul a amenințat Israelul cu o „undă de șoc din partea frontului de rezistență dacă atrocitățile sale nu încetează în Gaza, scrie Jerusalem Post.

„Șocurile frontului de rezistență împotriva regimului sionist vor continua până când această „tumoare canceroasă” va fi eradicată de pe harta lumii”, a declarat Fadavi. „O altă undă de șoc este pe drum, dacă Israelul nu pune capăt atrocităților din Gaza”.

Trupele israeliene au pătruns cu un tanc în interiorul Fâşiei Gaza

Apar și primele confruntări dintre Israel şi terorişti în interiorul Fâşiei Gaza. Hamas susţine că luptătorii săi au distrus două buldozere militare israeliene și un tanc într-o ambuscadă în apropiere de orașul Gaza, Khan Younis.

De partea cealaltă, Forțele de Apărare ale Israelului au confirmat pentru CNN că forțele sale au acționat în interiorul enclavei palestiniene. Anunţul vine în contextul în care Israelul pregăteşte de două săptămâni o invazie generală în Gaza pentru a distruge gruparea teroristă Hamas.

Hamas susţine că ar fi capturat mai multe vehicule militare într-o ambuscadă în apropiere de orașul Gaza Khan Younis.  Confruntările au avut loc în timp ce FDI se pregătește pentru o potențială operațiune terestră în Gaza. Israelul a adus un număr uriaş de trupe la graniță și a intensificat atacurile aeriene asupra Fâşiei.

De altfel, ministrul Apărărăii le-a transmis recent soldaţilor israelieni că vor vedea Gaza din interior in timp ce premierul Benjamin Netanyahu a promis că armata va da o lovitură fatală teroriştilor.

Reprezentanţii spitalelor din Gaza au transmis că au fost copleşiţi de numărul mare de victime după bombardamentele de duminică. O unitate medicală a redus chiar tratamentele de dializă pe fondul lipsei de electricitate și de combustibil.

Peste 4.600 de persoane au fost ucise în Gaza de când a început represaliile Israelului la atacul Hamas, în urmă cu mai bine de două săptămâni, a declarat Ministerul Sănătății din Gaza.

Teroriștii Hamas au primit ordin să folosească arme chimice asupra civililor

IDF spune că a găsit un stick USB care conținea un PDF cu materiale al-Qaeda care includea instrucțiuni pentru decapitarea bebelușilor, luarea de ostatici și crearea de arme chimice. Teroriștii Hamas care au participat la masacrul din 7 octombrie din orașele din sudul Israelului au primit instrucțiuni precise pentru a fabrica arme chimice mortale pe care să le folosească asupra civililor, a confirmat președintele Isaac Herzog într-un interviu acordat duminică seară postului Sky News.

Herzog a declarat că IDF a găsit o cheie USB pe corpul unui terorist Hamas care conținea un PDF cu materiale al-Qaeda, care includea instrucțiuni de decapitare a bebelușilor și ghiduri despre cum să ia ostatici și să creeze „dispozitive de dispersie cu cianură” improvizate.

Președintele israelian a declarat pentru Sky că materialul al-Qaeda găsit este o dovadă a „modelelor criminale care atestă încercările Hamas de a imita ISIS”.

„Acesta este un material oficial al-Qaeda. Avem de-a face cu al-Qaeda, ISIS, Hamas”, a declarat Herzog.

Herzog a mai spus că afirmațiile potrivit cărora Israelul ar fi blocat toate intrările de apă, electricitate și combustibil în Fâșia Gaza sunt „parte a informațiilor distorsionate”.

„Rachetele Hamas au fost cele care au distrus infrastructura de electricitate din Gaza, nu are nimic de-a face cu noi. Noi furnizăm doar 7% din apă [în Gaza], există combustibil pentru nevoile umanitare, iar acesta se află în cadrul UNRWA.

[email protected] - Claudiu Popa este jurnalist, fotograf și țăran în timpul liber. Cochetează cu presa încă din liceu, când a scris la ziarele Informația Prahovei sau Actualitatea Prahoveană. ... vezi toate articolele
Parteneri
Profesor de la Universitatea București, îmbrăcat în femeie în fața studenților. Postarea devenită virală pe internet
Profesor de la Universitatea București, îmbrăcat în femeie în fața studenților. Postarea devenită virală pe...
Vacanța în Grecia a unor români s-a transformat într-un coșmar. Au ajuns la cazare, dar au descoperit că nu unde să doarmă
Vacanța în Grecia a unor români s-a transformat într-un coșmar. Au ajuns la cazare, dar...
Ion Cristoiu: Joe Biden a fost victima unui complot din partid. Va fi obligat să demisioneze şi de la Casa Albă. Kamala Harris se comportă deja ca succesoare. Trump nu va câştiga
Ion Cristoiu: Joe Biden a fost victima unui complot din partid. Va fi obligat să...
Descoperire uluitoare în spațiul cosmic. S-a identificat un “inel Einstein”
Descoperire uluitoare în spațiul cosmic. S-a identificat un “inel Einstein”
De ce s-a despărțit, de fapt, Adriana Bahmuțeanu de George. Adevăratul MOTIV. Nu a putut trece peste asta. ''E păcat!''
De ce s-a despărțit, de fapt, Adriana Bahmuțeanu de George. Adevăratul MOTIV. Nu a putut...
Leguma care s-a scumpit enorm în ultimele zile. Se vinde cu un preț uriaș în piețe, deși e produsă în cantități industriale în România și la producători costă doar 1,5 lei un singur kilogram
Leguma care s-a scumpit enorm în ultimele zile. Se vinde cu un preț uriaș în...
Criză la nivel global provocată de o eroare de funcţionare a mii de sisteme Microsoft. Bănci, posturi TV, companii aeriene cad unele după altele şi au operaţiunile blocate. Cine este responsabil
Criză la nivel global provocată de o eroare de funcţionare a mii de sisteme Microsoft....
Cine este femeia din Râmnicu Vâlcea care a reuşit să transforme un magazin deschis în anii '90 într-un imperiu cu 120 de magazine, fabrici şi afaceri de sute de milioane de lei
Cine este femeia din Râmnicu Vâlcea care a reuşit să transforme un magazin deschis în...
Stațiunea din România unde turiștii nu vor să meargă. E foarte populară, dar condiții sunt oribile
Stațiunea din România unde turiștii nu vor să meargă. E foarte populară, dar condiții sunt...
Decizie pentru cei care locuiesc în case sau blocuri vechi. Statul va plăti banii
Decizie pentru cei care locuiesc în case sau blocuri vechi. Statul va plăti banii
Cum au fost păcăliți pensionarii. Abia acum s-a aflat
Cum au fost păcăliți pensionarii. Abia acum s-a aflat
Alexandru Rafila a dat lovitura. Averea ministrului Sănătăţii a explodat după ce companiile unde avea sute de mii de lei investiţi au făcut spectacol pe bursă
Alexandru Rafila a dat lovitura. Averea ministrului Sănătăţii a explodat după ce companiile unde avea...
„Sunt unele luni în care nu îmi permit să am o relaţie. Şi nu câştig puţin”
„Sunt unele luni în care nu îmi permit să am o relaţie. Şi nu câştig...
Cât a câștigat Meghan Markle din serialul ”Suits”. Nu a fost nici pe departe cea mai bine plătită actriță
Cât a câștigat Meghan Markle din serialul ”Suits”. Nu a fost nici pe departe cea...
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Ținuta sclipitoare cu care Gina Pistol s-a afișat pe platourile de filmare de la MasterChef. ”Pur și simplu strălucești”
Ținuta sclipitoare cu care Gina Pistol s-a afișat pe platourile de filmare de la MasterChef....