WORLD

Israelul a inaugurat prima sa ambasadă în Bahrain

Israelul a inaugurat prima sa ambasadă în Bahrain
01 oct. 2021 | 12:08

Israelul a inaugurat prima sa ambasadă în Bahrain, acesta fiind un moment istoric între cele două țări.

Yair Lapid, Ministrul afacerilor externe israelian, a inaugurat joi seară prima ambasadă a ţării sale în Bahrain, la un an după semnarea unui acord de normalizare a relaţiilor dintre Israel şi această mică monarhie din Golf.

„Am deschis în mod oficial ambasada israeliană în Bahrain”, a anunţat ministrul israelian pe Twitter, adăugând că cele două ţări au convenit să inaugureze „până la sfârşitul anului” o ambasadă a Bahrainului în Israel.

Yair Lapid a fost primit de regele Hamad bin Isa Al-Khalifa, publicând pe Twitter o fotografie cu întrevederea lor, pe care a calificat-o drept „istorică”.

La câteva ore după sosirea lui Lapid în capitala Manama, un Airbus A320 al companiei naţionale Gulf Air care venea din Bahrain a aterizat la Tel Aviv, inaugurând astfel prima legătură aeriană comercială dintre cele două ţări.

Israelul și Bahrainul au semnat mai multe acorduri în domenii precum mediul sau sportul.

Vizita înaltului responsabil israelian nu a fost pe placul tuturor locuitorilor din Bahrain. Manifestanţii au dat foc la cauciucuri la periferia capitalei pentru a protesta împotriva acestei vizite, o bună parte din populaţia Bahrainului opunându-se normalizării relaţiilor cu Israelul şi susţinând cauza palestiniană.

[email protected] Bogdan Coroamă este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Univerității Hyperion. Și-a început cariera în presă în anul ... vezi toate articolele