NEWS

Iulian Dumitrescu rămâne sub control judiciar. Baronul de Prahova, susținut în continuare de „camarazii liberali”

Iulian Dumitrescu rămâne sub control judiciar. Baronul de Prahova susținut în continuare de camarazii liberali
Iulian Dumitrescu pleaca de la sediul Directiei Nationale Anticoruptie din Bucuresti, 1 februarie 2024. Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul președinte al Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu a fost plasat sub control judiciar în 1 februarie. Totodată, instanța i-a retras dreptul de a-și mai exercita funcția. Cu toate acestea, filiala PNL din Prahova a transmis recent că îl susține în continuare pentru un nou mandat în fruntea CJ Prahova.

Iulian Dumitrescu a cotestat prelungirea măsura controlului judiciară dispusă de procurorii DNA. Judecătorii i-au respins cererea și l-au obligat pe fostul președinte CJ Prahova la plata cheltuielilor de judecată în valoare de 200 de lei.

Iulian Dumitrescu rămâne sub control judiciar

„În dosarul 9905/3/2024, s-a respins plângerea formulată de inculpatul Dumitrescu Iulian, împotriva ordonanței DNA de prelungire a controlului judiciar. A fost obligat inculpatul la 200 lei cheltuieli judiciare avansate de stat”, se arată în decizia instanței.

Procurorii anticorupție au dispus săptămâna trecută prelungirea controlului judiciar cu încă 60 de zile. Însă nici hotărârea procurorilor și nici a instanței nu îi împiedică pe membri PNL Prahova să-l susțină pentru un nou mandat la șefia Consiliului Județean Prahova.

Iulian Dumitrescu
sursa foto: MediaFlux

Ar fi cerut mită 47,5 milioane de lei

Potrivit rechizitoriului, fostul președinte PNL Prahova ar fi primis și pretins mită de la un om de afaceri suma de 47.500.000 de lei. În schimbul sumei, afaceristul urma să primească acțiuni la una din societățile deținute e cumnatul lui Dumitrescu.

Acțiuni supraestimate, dar care l-ar fi ajutat pe afaceristi să obțină de la Dumitrescu promisiunea unor contracte încheiate cu CJ Prahova. Fapta s-ar fi desfășurat în intervalul noiembrie-decembrie 2023. Liberalul ar fi primit suma totală de 16.210.000 lei. În tranzacție ar fi fost implicat și cumnatul lui Dumitrescu, Daniel Lambrea.

Soția lui Iulian Dumitrescu
Soția lui Iulian Dumitrescu; Sursa foto: G4 Media

Iulian Dumoitrescu nu și-a trecut bolizii în declarația de avere

Una din societățile aflate în administrarea omului de afaceri ar fi avut la momentul pretinderii mitei un contract încheiat cu CJ Prahova. Ulterior, după ce Iulian Dumitrescu a intrat în posesia banilor, firmei respective i s-a atribuit și un al doilea contract.

Separat de aceste acuzații, fostul președinte CJ Prahova este acuzat că nu a trecut în declarațiile de avere bolizii de lux pe care îi are în proprietate alături de alte sume importante de bani folosite pentru a plăti vacanțe în străinătate și bunuri de lux, noteaxă Mediafax.

[email protected] Toma Enescu are o pasiune pentru presă, poezie și politică. Îi place să fie informat și este mereu la curent cu ce se întâmplă în spațiul ... vezi toate articolele