WORLD

La 93 de ani, fostul astronaut Buzz Aldrin s-a căsătorit cu o româncă! Cine este Anca Faur

La 93 de ani fostul astronaut Buzz Aldrin s-a căsătorit cu o româncă Cine este Anca Faur

La 93 de ani, fostul astronaut Buzz Aldrin s-a căsătorit cu Anca Faur. Mireasa s-a născut la Deva și e doctor în chimie.

Anca Faur s-a năcut la Deva, în România, are 63 de ani, e doctor în chimie și are mai multe brevete de invenție. Cei doi sunt împreună de mai mulți ani. Aldrin şi Anca Faur s-au căsătorit într-o mică ceremonie privată la Los Angeles.

„La cea de-a 93-a aniversare şi în ziua în care voi fi onorat şi de Living Legends of Aviation, sunt încântat să anunţ că eu şi dragostea mea de multă vreme, Dr. Anca Faur, ne-am căsătorit. .Am fost uniţi în sfânta căsătorie într-o mică ceremonie privată în Los Angeles şi suntem la fel de entuziasmaţi ca nişte adolescenţi”, a scris Aldrin pe Twitter.

Anca Faur a divorţat în 2012 de Eliodor Ghenciu, şi el un chimist cu mai multe brevete de invenţie. Prietena legendarului astronaut e expertă în cataliză şi combustibil. La JM California se ocupă de programele Fuel Cells.

O celulă de combustibil transformă energia chimică a unui combustibil (adesea hidrogen) şi a unui agent de oxidare (adesea oxigen) în electricitate, printr-o suită de reacţii redox. Anca Faur a condus, prima din companie, un Hyundai cu celule de combustibil.

Înainte de căsătoria sa cu Faur, Aldrin a mai fost însurat de trei ori și are trei copii.

Aldrin a fost de trei ori în spaţiu în timpul carierei sale şi a fost pilotul Modulului Lunar Eagle pentru misiunea Apollo 11 din 1969. A păşit pe suprafaţa lunii la 19 minute după Neil Armstrong, pe 20 iulie 1969.

Dintre cei trei astronauţi aflaţi în misiunea Apollo 11, el este singurul care mai este în viaţă. A petrecut un total de 12 zile în spaţiu înainte de a se retrage în 1971. Anca Faur a absolvit în 1983 Facultatea de Tehnologie Chimică din cadrul Politehnicii din Timişoara. În 1996 a obținut titlul de doctor în chimie la Universitatea din Pittsburgh.