NEWS

La un pas de grevă STB la început de an școlar. Cum s-a ajuns aici

La un pas de grevă STB la început de an școlar. Cum s-a ajuns aici
Sursă foto: Facebook/Sindicatul Transportatorilor din Bucuresti - STB

La un pas de grevă STB chiar la începutul anului școlar. S-a ajuns aici din cauza negocierilor care bat pasul pe loc dintre Sindicatul Transportatorilor București, principalul sindicat la nivelul Societății de Transport București (STB) și conducerea societății.

La un pas de grevă STB la început de an școlar

Noul contract de muncă al angajaților STB crează nemulțumiri și negocieri repetate între sindicate și conducerea societății. Surse administrative au spus, pentru Gândul, că până în prezent nu s-a ajuns la vreun consens între cele două părți, iar un conflict de muncă la început de an școlar este foarte posibil.

Negocierile au început încă din iulie, dar rezultatul întâlnirilor de până acum nu a mulțumit nicio parte implicată. Situația este cu atât mai gravă cu cât mai sunt doar câteva zile până la 31 august, dată la care expiră contractul colectiv de muncă de la nivelul STB.

„Sindicaliștii cer bani mai mulți la salarii, cel puțin o compensare cu rata inflației, iar conducerea STB ar exclude această variantă. Pe de altă parte, propunerile conducerii sunt respinse de către sindicaliști. Dacă până pe 31 august nu se ajunge la o înțelegere, sindicatul va începe demersurile pentru declanșarea unui conflict de muncă”, au precizat surse administrative, pentru Gândul.

O nouă grevă ar paraliza Capitala

Dacă nu se va ajunge la nicio înțelegere în câteva zile, de la 1 septembrie am putea asista la o nouă grevă a șoferilor STB, la început de an școlar.

Ultima grevă STB a avut loc anul trecut, în iarnă, atunci când a fost un scandal imens la nivelul administrației locale, mai ales că traficul din București a fost dat serios peste cap.