NEWS

MAE a emis avertizare de călătorie pentru Spania. Incendiul de vegetaţie din Malaga s-a extins

MAE a emis avertizare de călătorie pentru Spania. Incendiul de vegetaţie din Malaga s-a extins
14 sept. 2021 | 06:03

Ministerul Afacerilor Externe a emis luni seară o avertizare de călătorie pentru toți cei care doresc să ajungă în Spania. Atenționarea vine pe fondul incendiilor de vegetație din Malaga, care s-au extins, fiind evacuate peste 2.700 de persoane până în prezent.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei, Comunitatea Autonomă Andaluzia, că incendiul s-a extins. Afectând la acest moment o suprafață de 7.700 de hectare (orașele Jubrique, Genaguacil, Estepona, Benahavis. Faraján, Pujerra, Alpandeire y Júzcar. Precum și în urbanizările Forejil y Montemayor).

Potrivit informațiilor comunicate de autoritățile spaniole, au fost evacuate aproximativ 2.700 de persoane.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români să consulte în permanență informațiile comunicate de autoritățile spaniole în acest sens. Și să respecte instrucțiunile și avertismentele acestora. În caz de urgență, cetățenii români care se află în zonele afectate pot contacta autoritățile spaniole competente, apelând telefonul de urgență 112.