NEWS

25 de elevi din București au ajuns la spital după ce au fost răniți cu un spray paralizant. Alertă la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida | UPDATE

sursa foto: ISU București

Alertă marți, 13 februarie, la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida, din București, amplasat pe Bulevardul Basarabia, după ce mai mulți elevi au acuzat stare de rău din cauza folosirii unui posibil spray paralizant în timpul unei pauze. ISU București a intervenit de urgență, mai mulți copii au fost duși la spital.

Un elev de 15 ani a fost identificat de poliţişti după ce ar fi folosit un spray iritant-lacrimogen în Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida.

UPDATE: Reacția conducerii Colegiului Tehnic Dimitrie Leonida

Conducerea Colegiului Tehnic Dimitrie Leonida desfăşoară verificări după ce un elev de 15 ani a utilizat un spray paralizant în incinta clădirii, dar şi la intrarea în liceu, iar mai mulţi elevi au acuzat stare de rău, informează Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

„Am fost informaţi de conducerea unităţii de învăţământ că s-a produs un incident – un elev de clasa a IX-a a pulverizat spray lacrimogen. Au fost afectaţi 33 de elevi. 25 de elevi au fost transportaţi la Spitalul Grigore Alexandrescu (14) şi Spitalul Marie Curie (11). Opt dintre copiii evaluaţi la faţa locului au refuzat transportul la spital. Ca măsură a mai fost luată şi evacuarea temporară a parterului unităţii de învăţământ – 91 de elevi. Există în momentul de faţă o anchetă în desfăşurare a organelor abilitate – a Poliţiei şi în paralel se vor desfăşura verificări şi la nivelul unităţii de învăţământ de către conducerea unităţii de învăţământ, în Comisia de Violenţă. În funcţie de ce vor descoperi se va acţiona în consecinţă – în speţă elevul poate fi sancţionat pe statutul elevului”, a declarat pentru Agerpres inspectorul de imagine Elena Ştefan din cadrul IŞMB.

„Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) – Secţia 9 Poliţie au fost sesizaţi, de către directorul unei instituţii de învăţământ, prin apel 112, în jurul orei 10,00, cu privire la faptul că în incinta unei şcoli din Sectorul 2 un elev ar fi pulverizat spray iritant-lacrimogen, atât în exterior, cât şi la intrarea în instituţie”, informează DGPMB.

Cercetările vor fi preluate de către Serviciul Siguranţă Şcolară, în vederea stabilirii situaţiei de fapt şi a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

UPDATE: Prefectul Capitalei cere o anchetă

Prefectul Capitalei, Rareş Hopincă, solicită Primăriei Sectorului 2 o anchetă administrativă în urma incidentului de la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida, precizând că acesta trebuie tratat „cu responsabilitate şi fermitate”, iar cei vinovaţi, traşi la răspundere.

„Referitor la incidentul petrecut în această dimineaţă, la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida, unde mai mulţi elevi au fost intoxicaţi, după ce un licean a pulverizat cu spray paralizant, solicit de urgenţă Primăriei Sectorului 2 şi conducerii unităţii să demareze o anchetă administrativă şi să prezinte public modul în care persoanele şi firmele responsabile cu asigurarea pazei în unitatea de învăţământ şi-au îndeplinit atribuţiile”, a scris Hopincă, marţi, pe Facebook.

UPDATE FINAL: 33 copii au fost evaluați, dintre care 25 transportați la spital ( 14 la Grigore Alexandrescu și 11 la Marie Curie), anunță ISU București – Ilfov.

UPDATE: 25 de copii au ajuns la spital, din 29 evaluați

Ultimele informații transmise de ISU arată că 29 copii au fost evaluați, din care 25 au fost transportați la spital ( 14 la Grigore Alexandrescu și 11 la Marie Curie).

UPDATE: Și mai mulți elevi au ajuns la spital

Până în acest moment au fost transportați la spital 17 elevi: 9 la Spital Marie Curie și 8 la Spital Grigore Alexandrescu. Încă 8 copii sunt în evaluare medicală, arată ISU.

Mai mulți elevi din București au ajuns la spital după au fost răniți de un spray paralizant în pauză. Alertă la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida

„În incinta clădirii a fost utilizat un spray iritant, posibil paralizant. În urmă evenimentului sunt mai mulți elevi care acuză stare de rău. Până în acest moment au fost evaluați medical 15 elevi și s-a luat decizia că 5 dintre aceștia să fie transportați la spital.

Alți elevi sunt în autospecială pentru victime multiple și urmează a fi transportați la spital. Acțiunea de evaluare medicală este în desfășurate, mai sunt și alți elevi cu acuze medicale similare pentru care se va lua o decizie privind necesitatea de a fi transportați la spital”, a transmis Daniel Vasile, purtător de cuvânt al ISU București – Ilfov.

Alertate 8 SMURD, 4 SABIF, CBRN, 2 autospeciale pentru victime multiple,  2 autospeciale de stingere cu modul de prim-ajutor.

Intervenția este în desfășurare, arată pompierii.

Știrea este în curs de actualizare. Vom reveni cu amănunte.

Incident la liceul Dimitrie Leonida din București, elevi duși la spital
sursa foto: ISU București
Incident la liceul Dimitrie Leonida din București, elevi duși la spital
sursa foto: ISU București
[email protected] - Claudiu Popa este jurnalist, fotograf și țăran în timpul liber. Cochetează cu presa încă din liceu, când a scris la ziarele Informația Prahovei sau Actualitatea Prahoveană. ... vezi toate articolele