NEWS

Maia Sandu nu este intimidată de Vladimir Putin: Să-și retragă armata din Ucraina și să-și vadă de problemele interne

Maia Sandu nu este intimidată de Vladimir Putin Să-și retragă armata din Ucraina și să-și vadă de problemele interne
Sursa foto: Stirileprotv.ro

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, i-a transmis un mesaj liderului de la Kremlin să-și retragă armata din Ucraina și să se preocupe de problemele interne ale Rusiei.

În marja Congresului Partidului Popular European de la București, Maia Sandu s-a întâlnit cu președintele Klaus Iohannis, cu Marcel Ciolacu și cu al doile om în Stat, Nicolae Ciucă.

Maia Sandu participă la Congresul PPE de la București

Liderul de la Chișinău a mai declarat că Ucraina este un scut în fața Rusiei, iar armata lui Putin nu poate ajunge în Republica Moldova. Totodată, Maia Sandu a mai menționat că Moldova are prieteni puternici, iar regimul de la Chișinău a ales să treacă în tabără statelor pro-occidentale.

„Moscova nu are cum să ajungă în Republica Moldova, în primul rând pentru că Ucraina este scutul nostru şi Ucraina rezistă şi va rezista, în al doilea rând pentru că Republica Moldova are prieteni puternici şi pentru că Republica Moldova a ales să fie de partea lumii libere. Ce vrea să facă Moscova? Înţelegem cu toţii. Moscova vrea să destabilizeze situaţia în Republica Moldova.

Moscova vrea să sperie cetăţenii Republicii Moldova, mai ales că în acest an s-ar putea să avem un referendum, cel puţin asta este propunerea mea şi sper că Parlamentul de la Chişinău să o sprijine, să avem un referendum cu privire la aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

În acest context, evident, cu cât mai mulţi paşi facem noi spre Uniunea Europeană, cu atât mai îndârjită este Federaţia Rusă să ne creeze piedici, să intimideze, să sperie cetăţenii noştri”, a afirmat Maia Sandu, conform news.ro.

Maia Sandu
sursa foto: Antena 3 CNN

Republica Moldova nu cedează în fața amenințărilor Moscovei

Președintele Republicii Moldova a fost întrebată de jurnaliști dăcă Moscova prin declarațiile agresive a reușit să inducă un sentiment de frică în rândul cetățenilor. Maia Sandu a fost categorică, a precizat că Vladimir Putin nu a reușit să destabilizeze opinia publică, în pofida amenințărilor.

„Noi am reuşit în această perioadă, în pofida ameninţărilor, în pofida acestor acţiuni, încercări de destabilizare, în pofida încercărilor de a cumpăra alegătorii, am reuşit totuşi să menţinem situaţia stabilă în Republica Moldova şi am reuşit să mergem pe drumul nostru. Am făcut paşi hotărâţi în ultimii doi ani înspre Uniunea Europeană, pentru că, aşa cum cunoaşteţi, am obţinut şi o decizie pozitivă de iniţiere a negocierilor”, a explicat preşedintele Republicii Moldova.

Maia Sandu participă la Congresul PPE de la București
Sursa foto: presidency.ro

Maia Sandu: „Ucraina nu poate pierde lupta în fața Moscovei”

În accepțiunea liderului de la Chișinău, Ucraina nu poate pierde lupta în fața agresorului rus. Totodată, a reiterat poziția președintelui francez Emmanuel Macron și a precizat că aliații occidentali trebuie să depună mai mult efort pentru sprijinirea Ucrainei.

„Nu admit un asemenea scenariu şi spun asta pentru că Ucraina nu poate să cadă, nu doar pornind de la interesul ucrainenilor, dar şi pornind de la interesul Europei în general, a Uniunii Europene, a ţărilor continentului nostru şi, în general, a ordinii mondiale pe care noi vrem să o păstrăm, pentru că, repet, dacă vrem să avem pace în lume, trebuie să ne respectăm reciproc hotarele.

Şi de asta nu admit un asemenea scenariu, dar este clar că e nevoie de mai mult sprijin pentru Ucraina, pentru ca Ucraina să câştige acest război mai repede şi pentru ca să nu se mai piardă atâtea vieţi omeneşti şi pentru ca să nu mai avem atâtea costuri provocate de acest război de tot felul”, a explicat Maia Sandu.

Maia Sandu se află la București, unde va participa alături de Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă și Klaus Iohannis la Congresul Partidului Popularilor Europeni, potrivit stirileprotv.ro.

[email protected] Toma Enescu are o pasiune pentru presă, poezie și politică. Îi place să fie informat și este mereu la curent cu ce se întâmplă în spațiul ... vezi toate articolele
Parteneri
Alertă din cauza virusului mortal Nipah. Nu există vaccin care să prevină infecția și niciun tratament care să o vindece
Alertă din cauza virusului mortal Nipah. Nu există vaccin care să prevină infecția și niciun...
Animalul care poate trăi chiar și 500 de ani. Longevitatea sa i-a uimit pe oamenii de știință
Animalul care poate trăi chiar și 500 de ani. Longevitatea sa i-a uimit pe oamenii...
Europa ar putea recurge la armata obligatorie pe fondul creşterii ameninţării unui război cu Rusia
Europa ar putea recurge la armata obligatorie pe fondul creşterii ameninţării unui război cu Rusia
Băutura pe care e bine să o bei dimineața. E mai bună decât ceaiul ori cafeaua și îți dă energie întreaga zi
Băutura pe care e bine să o bei dimineața. E mai bună decât ceaiul ori...
Anamaria Prodan șterge iar pe jos cu Reghe. ''Un flaușat care vorbește mândru cum agață, căsătorit fiind, «moartele de foame» prin Dubai''
Anamaria Prodan șterge iar pe jos cu Reghe. ''Un flaușat care vorbește mândru cum agață,...
Condimentul miraculos care ajută creierul să se repare singur. Trebuie amestecat cu apă caldă şi se bea dimineaţa, pe stomacul gol
Condimentul miraculos care ajută creierul să se repare singur. Trebuie amestecat cu apă caldă şi...
Criză la nivel global provocată de o eroare de funcţionare a mii de sisteme Microsoft. Bănci, posturi TV, companii aeriene cad unele după altele şi au operaţiunile blocate. Cine este responsabil
Criză la nivel global provocată de o eroare de funcţionare a mii de sisteme Microsoft....
Cine este femeia din Râmnicu Vâlcea care a reuşit să transforme un magazin deschis în anii '90 într-un imperiu cu 120 de magazine, fabrici şi afaceri de sute de milioane de lei
Cine este femeia din Râmnicu Vâlcea care a reuşit să transforme un magazin deschis în...
Stațiunea din România, adorată de turiști! E o reală comoară! Vin de la mii de km să o viziteze!
Stațiunea din România, adorată de turiști! E o reală comoară! Vin de la mii de...
S-au ordonat restricții în România. Decizie în orașe și sate. E permis doar între anumite ore
S-au ordonat restricții în România. Decizie în orașe și sate. E permis doar între anumite...
Ce pensie alimentară plătește Gabi Bădălău, de fapt. Contre cu Claudia Pătrășcanu
Ce pensie alimentară plătește Gabi Bădălău, de fapt. Contre cu Claudia Pătrășcanu
Joe Biden se retrage din cursa pentru Casa Albă / Reacţia lui Trump / Biden o susţine pe Kamala Harris drept candidat al democraţilor pentru prezidenţiale / Cine îi solicită lui Biden demisia din funcţia de preşedinte
Joe Biden se retrage din cursa pentru Casa Albă / Reacţia lui Trump / Biden...
Alexandru Rafila a dat lovitura. Averea ministrului Sănătăţii a explodat după ce companiile unde avea sute de mii de lei investiţi au făcut spectacol pe bursă
Alexandru Rafila a dat lovitura. Averea ministrului Sănătăţii a explodat după ce companiile unde avea...
„Sunt unele luni în care nu îmi permit să am o relaţie. Şi nu câştig puţin”
„Sunt unele luni în care nu îmi permit să am o relaţie. Şi nu câştig...
Propunerea care-l scoate pe Geoană din turul II. Putere absolută pentru funcționarii ANAF
Propunerea care-l scoate pe Geoană din turul II. Putere absolută pentru funcționarii ANAF
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!
Armata devine obligatorie în România!
Armata devine obligatorie în România!
Ce a apărut pe contul de Instagram al Elenei, la câteva zile după nunta cu Ianis Hagi. Fanii au reacționat imediat. ”Atât de puri”
Ce a apărut pe contul de Instagram al Elenei, la câteva zile după nunta cu...