NEWS

Marcel Boloș, noi informații privind majorarea pensiilor: „Banii pentru pensii au fost cuprinși în bugetul pe 2024”

Marcel Boloș noi informații privind majorarea pensiilor Banii pentru pensii au fost cuprinși în bugetul pe 2024
SURSĂ FOTO: Observator News

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloș, a vorbit recent despre majorarea pensiilor și cum bugetul pe 2024, prezentat în Parlament pe 18 decembrie, va cuprinde și banii de pensii pentru anul viitor. Conform informațiilor, votul final pe buget ar urma să fie dat chiar înainte de Crăciun, pe data de 22 decembrie.

Sunt bani pentru majorarea pensiilor, spune Marcel Boloș

Guvernul ar fi trebuit să prezinte proiectele bugetului pentru anul 2024 încă din data de 15 octombrie, dar discuțiile s-au prelungit cu două luni. Un aspect important privind acesta s-a referit la cheltuielile cu pensiile care vor crește simțitor anul viitor, atât după indexarea cu rata inflației, cât și în urma recalculărilor veniturilor seniorilor din luna septembrie a anului viitor, în contextul în care a existat promisiunea că nicio pensie nu va scădea.

„Am discutat liniile mari ale bugetului pentru anul 2024. Prima componentă de buget este cea cu referire la cheltuielile cu pensiile, atât pe componenta de ajustare a acestora cu inflaţia de la 1 ianuarie, cât şi recalcularea de la data de 1 septembrie pentru cuprinderea acestor sume în buget, lucru pe care l-am menţionat în cadrul şedinţei pentru a avea siguranţa sursei de finanţare pentru aceste tipuri de cheltuieli. Deci, banii pentru ceea ce înseamnă atât ajustarea, cât şi recalcularea pensiilor au fost cuprinşi în proiectul de buget pentru anul 2024”, a transmis Marcel Boloş. ministrul Finanţelor.

PNL, apărător al Pilonului 2 de Pensii

El a adăugat că PNL este un apărător al pilonului 2 de pensii.

„Al patrulea lucru este cel cu privire la pilonul 2 de pensii, mai ales la solicitarea potrivit căreia să evităm orice discuţii pentru ceea ce înseamnă impozitarea progresivă sau orice tip de impozitare a contribuţiei la pilonul 2 de pensii, Partidul Naţional Liberal rămânând un apărător al pilonului 2 de pensii şi al susţinerii tuturor celor care contribuie la pilonul 2 de pensii”, a mai spus Boloş.

Anul fără creșteri de impozite și taxe

Mai mult, conform oficialului, acest ar trebui să fie anul cu zero creşteri de impozite şi taxe, în ideea în care discuţiile privind bugetul au fost concentrate asupra elaborării bugetului de venituri şi cheltuieli.

„Pe partea de venituri, anul 2024, aşa după cum se cunoaşte, va fi anul cu zero creşteri de impozite şi taxe. Deci, va fi un an în care vom beneficia de predictibilitate pentru ceea ce înseamnă bugetul şi execuţia bugetară şi mediul de afaceri va putea să îşi ia în calcul un plan de afaceri cu elemente de predictibilitate şi stabilitate în anul 2024″, a adăugat Marcel Boloş.

El a precizat, în privinţa surselor de finanţare, că va intra în vigoare Legea 296 cu măsurile fiscal-bugetare care au fost aprobate prin asumarea răspunderii guvernamentale la sfârşitul lunii septembrie şi la nivelul Ministerului de Finanţe se derulează, în prezent, un amplu proces de implementare a măsurilor de digitalizare, respectiv modulele de fraudă.

Potrivit lui Boloş, vor fi implementate proiectele de digitalizare pentru factura electronică, începând cu data de 1 ianuarie 2024, pentru casele de marcat fiscale, căreia îi va fi implementat modulul de fraudă.

„Odată cu aprobarea bugetului de stat în Guvern, pe lângă Ordonanţa trenuleţ, vom avea şi Ordonanţa care va reglementa modalitatea de contabilizare a acestor venituri suplimentare pe care le obţinem de pe urma digitalizării şi, sigur, aici mai adaug sistemele informatice pe care urmează să le implementăm, împreună cu module de fraudă pentru e-transport, pentru sigiliul electronic al mărfii, pentru decontul de TVA, care va fi cu data de 1 iulie precompletat de către Finanţe, fără ca să mai aibă posibilitatea contribuabilului să declare operaţiuni care nu întotdeauna sunt conforme cu realitatea. Şi prin aceste măsuri pe care le-am gândit la nivelul Ministerului de Finanţe, prin digitalizare, intenţionăm să încasăm aceste sume suplimentare la buget, pe care noi ne aşteptăm să fie de ordinul miliardelor de lei”, a adăugat Boloş.

[email protected] - Claudiu Popa este jurnalist, fotograf și țăran în timpul liber. Cochetează cu presa încă din liceu, când a scris la ziarele Informația Prahovei sau Actualitatea Prahoveană. ... vezi toate articolele
Parteneri
Cea mai iubită prăjitură de casă. Se prepară ușor și nu conține ouă, lapte sau unt
Cea mai iubită prăjitură de casă. Se prepară ușor și nu conține ouă, lapte sau...
Scurgere de informaţii. Germania investighează o înregistrare în care oficiali germani discută despre o posibilă livrare de rachete Taurus către Ucraina
Scurgere de informaţii. Germania investighează o înregistrare în care oficiali germani discută despre o posibilă...
Obiceiul care s-ar putea să vă schimbe bugetul lunar: Cum puteţi să primiţi bani pe ce aruncaţi la gunoi în fiecare zi.
Obiceiul care s-ar putea să vă schimbe bugetul lunar: Cum puteţi să primiţi bani pe...
Chiar dacă în ultimul timp a anunţat concedieri masive, Google a şocat industria oferind unui angajat o mărire salarială de 300%. Ce a făcut acesta pentru a obţine această recompensă
Chiar dacă în ultimul timp a anunţat concedieri masive, Google a şocat industria oferind unui...
Bomba MOMENTULUI! Halep, PRINSĂ cu un tenismen celebru. El are IUBITĂ super cunoscută la noi
Bomba MOMENTULUI! Halep, PRINSĂ cu un tenismen celebru. El are IUBITĂ super cunoscută la noi
Adevărul despre pensiile din România! Cât primești, de fapt, după 40 de ani de muncă
Adevărul despre pensiile din România! Cât primești, de fapt, după 40 de ani de muncă
Mantea, probleme mari de sănătate după ce a ales Divinitatea în locul tratamentul medicamentos pentru boala cumplită de care suferă
Mantea, probleme mari de sănătate după ce a ales Divinitatea în locul tratamentul medicamentos pentru...
Un cunoscut oraș din România, la sapă de lemn. Nimic nu-l mai salvează
Un cunoscut oraș din România, la sapă de lemn. Nimic nu-l mai salvează
Războiul din Ucraina, ziua 739. Rusia susţine că a distrus 38 de drone deasupra Crimeei. Circulaţia pe podul Kerci, oprită temporar
Războiul din Ucraina, ziua 739. Rusia susţine că a distrus 38 de drone deasupra Crimeei....
Ce rată vei plăti dacă iei mâine un credit ipotecar de 60.000 de euro pe 30 de ani. Cum arată în realitate dobânzile la credite
Ce rată vei plăti dacă iei mâine un credit ipotecar de 60.000 de euro pe...
Wizz Air introduce noi zboruri din România. Vezi unde poţi zbura cu mai puţin de 80 de lei
Wizz Air introduce noi zboruri din România. Vezi unde poţi zbura cu mai puţin de...
O nouă șansă la viață pentru acești bolnavi. Cancerul pulmonar poate fi învins
O nouă șansă la viață pentru acești bolnavi. Cancerul pulmonar poate fi învins
Care sunt cele două orașe din România în care străzile nu au nume? Pe unul îl știe toată țara!
Care sunt cele două orașe din România în care străzile nu au nume? Pe unul...
Pensionarii care trebuie să dea banii înapoi!
Pensionarii care trebuie să dea banii înapoi!
INCREDIBIL cum arăta Maria Băsescu în tinerețe! Era de o frumusețe rară, întorcea toate privirile
INCREDIBIL cum arăta Maria Băsescu în tinerețe! Era de o frumusețe rară, întorcea toate privirile