NEWS

Marcel Ciolacu dă ordin Poliției să lupte mult mai eficient. Premierul e nemulțumit de măsurile anunțate de Predoiu

Marcel Ciolacu dă ordin Poliției să lupte mult mai eficient. Premierul e nemulțumit de măsurile anunțate de Predoiu
Sursa foto: Facebook/Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu dă ordin Poliției să lupte mult mai eficient cu dealerii de droguri, atât în școli, cât și pe șosele, dar mai ales să destructureze marile rețele de trafic.

 

Marcel Ciolacu dă ordin Poliției să lupte mult mai eficient

Măsurile anunțate ieri de ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, nu l-au mulțumit complet pe premier. Ciolacu crede că nu e suficient ce se face în acest moment și cere Poliției măsuri mult mai dure.

”Este nevoie, în paralel cu testarea anti-drog în școli sau de confiscarea mașinii celui prins drogat la volan, și de un efort masiv de destructurare a rețelelor de trafic cu droguri.

Aștept de la Poliție să lupte mult mai eficient cu dealerii de droguri! Vreau să văd toate efectivele disponibile în stradă, pe urmele tuturor acelor nemernici care fac averi provocând adevărate tragedii în familiile românilor!” scrie premierul Ciolacu într-o postare pe Facebook.

Șeful Guvernul amintește Poliției de datoria imensă pe care o are în fața românilor.

”Cred că Poliția Română are o uriașă datorie în fața societății în această privință. Românii trebuie să vadă repede o schimbare profundă și susținută de atitudine din partea statului și de rezultate concrete. Pentru că asta înseamnă sute și mii de vieți protejate în fiecare zi!” mai scrie Ciolacu.

Măsuri anunțate de ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a declarat luni, 28 august, că va propune o serie de modificări legislative, printre care şi confiscarea mijloacelor de transport în care sunt depistate droguri sau conducătorul auto a fost confirmat pozitiv.

De asemenea, ministrul spune că este analizată posibilitatea testării antidrog a elevilor de către personal medical, în şcoli, în cazul în care „manifestă vizibil comportament caracteristic consumului de droguri”.

El a vorbit despre măsuri de prevenire a consumului de droguri în şcoli, care să fie incluse în „Planul Naţional de Acţiune pentru siguranţă şcolară, 2023-2024”, plan care există, spunând că a stabilit o întâlnire cu reprezentanții mai multor ministere, între care Educație, Sănătate, Muncă.

„Mecanismul va viza în special lupta împotriva drogurilor, violenţei şi bulling-ului în şcoli.

Ca element de noutate, intenţionăm să constituim grupuri de acţiune la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, formate din reprezentanţi ai Ministerului de Interne, ai unităţii de învăţământ, precum şi asociaţii de părinţi şi elevi”, a declarat el, conform Hotnews.