PAPARAZZI

Marcel Iureș, de la Hollywood, la Washington. Însoțit de soția domniei sale, iese de la medic și dă o tură rapidă la farmacie | IMAGINI PAPARAZZI

Marcel Iureș de la Hollywood la Washington. Însoțit de soția domniei sale iese de la medic și dă o tură rapidă la farmacie | IMAGINI PAPARAZZI

Marcel Iureș, unul dintre marii actori ai scenei românești de teatrul și film, care a fost recunoscut până și la Hollywood, oferă publicului, în general, imagini cu arta pe care o construiește pentru publicului domniei sale, de mai bine de 50 de ani.

Rareori sunt momentele în care avem ocazia să-l vedem pe marele actor în situații civile, în momente de zi cu zi. Paparazzi Mediaflux.ro l-au fotografiat, însă, într-o situație de zi cu zi, însoțit de doamna Iureș, profesoara de pian care-i este soție de mai bine de 40 de ani.

Cei doi au fost programați la o consultație medicală, la clinica Washington din zona Dorobanți, unde au petrecut câteva clipe. După aceea, cu actele medicale în mână și cu recomandările de la medic alături, soția actorului a intrat într-o farmacie din zonă. În perioada în care doamna se asigura ca rețeta să-i fie eliberată, corect și complet, Marcel Iureș a așteptat-o răbdător, privind în stânga și în dreapta către cetățenii care frecventau același loc ca și domnia sa.

După ce situația a fost rezolvată cu succes, cei doi soți Iureș s-au urcat în mașina personală, domnul la volan, doamna în dreapta, și au pornit, cel mai probabil către casă.

Marcel Iureș, actorul român care a avut succes la Hollywood

De-a lungul carierei sale, Marcel Iureș a primit de două ori titlul de cel mai bun actor de teatru din România, iar din 1995, este președintele Fundației Culturale Artistice al Teatrului ACT. Pe lângă rolurile din piesele de teatru și filme, Marcel Iureș a jucat în filme cunoscute americane alături de actori celebri de la Hollywood. „The Peacemaker” cu George Clooney, (1997) „Mission Impossible” (1996) cu Tom Cruise și „Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles” (1994) cu Tom Cruise și Brad Pitt, sunt doar câteva exemple.

În teatru, Marcel Iureş a debutat cu piesa „Menajeria de sticlă”, de Tennesse Williams, în rolul lui Tom, la Teatrul Naţional Cluj, unde a jucat în perioada 1978-1980. Ulterior a avut spectacole şi la Bulandra (1980-1992), Odeon (1992-1993) şi TNB. În paralel cu rolurile de pe scena teatrului, Marcel Iureş a reușit să dea viață unor personaje memorabile și în filme precum: „Punga cu libelule” (1980), „Castelul din Carpaţi” (1981), „Să mori rănit din dragoste de viaţă” (1983), „Sezonul pescăruşilor” (1985), „Domnişoara Aurica” (1986), „Somnul insulei” (1993), „Faimosul paparazzo” (1999) sau „Amen” (2002).

Actorul este căsătorit de 37 de ani cu Irina Iureș, care este profesoară de pian și au împreună un fiu, pe nume Alexandru, care a moștenit pasiunea pentru teatru.

Despre fiul său, Marcel Iureș a declarat în cadrul emisiunii „Dincolo de cuvinte”, că

„este un copil frumos căruia i-am transmis toate spaimele și ipohondriile mele. Dar este un om minunat. Baza relației noastre și cred că baza oricărei relații cu un copil este răbdarea și prietenia. Și eu am dreptate, dar el este mai evoluat și mai deștept (..).”

În prezent, Alex Iureș deține o companie de produs filme, iar în timpul liber face fotografii pentru teatru.

„A început de unul singur, cum e şi firesc, cu spaimă, cu tremurături, cu poticneli, dar acum e bine”, a continuat actorul în interviu.