Marius Budăi, decizie pentru trei milioane de pensionari. Se dau 700 de lei în plus la pensie

spot_img

Marius Budăi, ministrul Muncii, a venit recent cu o decizie importantă pentru trei milioane de pensionari din România. Aceștia vor primi 700 de lei pe lângă pensie, după anunțul făcut de Guvern încă luni seara. Ulterior, ministrul a venit cu mai multe detalii. Când va fi acordat ajutorul.

Marius Budăi, decizie pentru trei milioane de pensionari. Se dau 700 de lei în plus la pensie

Pensionarii care au o pensie sub 2.000 de lei vor primi un ajutor financiar de 700 de lei, se arată în noul plan de ajutor al statului, anunțat în cursul zilei de luni.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a venit cu mai multe detalii despre pensionarii care vor primi această sumă de bani, precizând că ajutorul social se va acorda o singură dată în luna iulie. De asemenea, acesta spune că ajutorul de 700 de lei se va regăsi în cuponul de pensie.

Peste trei milioane de pensionari au pensie sub 2.000 de lei

Ministrul Marius Budăi spune și câți pensionari vor beneficia de ajutorul anunțat luni, 23 mai. Concret, el arată că, în luna mai, 3.281.202 pensionari aveau venituri sub 2.000 de lei.

În plus, ministrul Muncii mai spune că impactul financiar al acestui ajutor va fi de 2,3 miliarde de lei, precizând, pentru dcnews.ro, că OUG pentru acest pachet de măsuri sociale este în lucru.

Măsurile se vor aplica de la 1 iulie

Coaliția de guvernare a decis lansarea unui nou pachet de măsuri sociale și economice, care va intra în vigoare de la data de 1 iulie. Acest pachet de măsuri poartă numele ”Sprijin pentru România” și este în valoare de 1,1 miliarde euro.

Guvernul a anunțat printr-un mesaj pe pagina de Facebook că pachetul de măsuri prevede:

  • amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetăţenii şi companiile care se confruntă cu dificultăţi financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă
  • acordarea unui sfert din diferenţa de salariu, în conformitate cu Legea salarizării unitare, cuvenită categoriilor de salariaţi din sistemul public
  • acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toţi pensionarii cu pensii sub 2.000 lei

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a anunțat tot pe rețeaua de socializare că vor fi luate măsuri și pentru consolidarea fiscală și pentru respectarea angajamentelor privind deficitul public. Măsurile în acest context sunt:

  • diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puţin 10%, cu excepţia celor cu investiţiile, salariile, pensiile, asistenţa socială
  • suspendarea angajărilor la stat
  • creşterea colectării veniturilor la bugetul general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei
    accelerarea absorbţiei fondurilor europene din cadrul programelor operaţionale şi al PNRR. 

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Cele mai noi ștri
spot_img

Citește și

Cele mai noi ștri
Știri din aceeași categorie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.