Când va crește de fapt pensia în România. Nicolae Ciucă a dat cea mai proastă veste: Până atunci, nu se poate

spot_img

Recent s-a aflat când va crește de fapt pensia în România, asta după ce premierul Nicolae Ciucă a dat cea mai proastă veste pentru milioane de pensionari.

Când va crește de fapt pensia în România. Nicolae Ciucă a dat cea mai proastă veste: Până atunci, nu se poate

S-a aflat se întâmplă cu pensia din România în acest an, după o veste dată de premierul României, Nicolae Ciucă. Astfel, în timp ce costurile la energia electrică, gazele naturale și produsele alimentare se scumpesc, premierul a explicat poziția Guvernului în raport cu majorarea pensiilor în 2022, aducând în discuție și următorul termen când mai pot fi majorate pensiile.

Despre majorarea veniturilor acestora se discută mult în spațiul public. Ce se va întâmpla concret și când, nimeni nu poate spune cu exactitate. Totuși, premierul României a venit cu o clarificare, miercuri, atunci când a fost întrebat dacă Guvernul își permite să ia în calcul o creștere a pensiilor în anul 2022.

„În acest an, putem să discutăm despre orice măsură”, a spus premierul Nicolae Ciucă, întrebat despre situația pensiilor 2022. Totuși, acest lucru se va întâmpla după ce autoritățile politice vor agrea o analiză la finalul primului semestru, a completat șeful Guvernului de la București.

Nicolae Ciucă a vorbit răspicat despre circumstanțele în care se va lua în calcul o nouă majorare a pensiilor.

„Până atunci nu putem discuta despre așa ceva”, a conchis prim-ministrul României.

Ce se întâmplă cu sistemul de pensii din România

În altă ordine de idei, șeful Ministerului Muncii, direct responsabil pentru situația pensiilor 2022, a explicat că Guvernul este foarte atent la evoluția situației economice din țara noastră și la sprijinul care trebuie acordat românilor în această perioadă.

„Am implementat un prim pachet social la începutul anului, știți foarte bine, după care a apărut această situație de război. Suntem acum în implementarea pachetului „Sprijin pentru România”, unde 60% din fonduri se duc către mediul privat și 40% către cetățenii vulnerabili, pentru că noi considerăm că trebuie să rămânem în continuare extrem de solidari cu cei care sunt vulnerabili”, a spus șeful Ministerului Muncii.

Marius Budăi a spus, referitor la pensii și majorarea pensiilor, că acest subiect se află în analiză.

„Să vedem ce se întâmplă și ce putem face pentru sistemul de pensii per total”, a conchis oficialul social-democrat.


spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Cele mai noi ștri
spot_img

Citește și

Cele mai noi ștri
Știri din aceeași categorie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.