Mark Zuckerberg a stârnit reticența Rusiei, cu lansarea ochelarilor-spion. Autoritățile de la Kremlin au în plan să-i interzică

La numai o lună după ce au fost lansaţi, ochelarii inteligenţi, numiți și ochelari-spion, au atras atenția Rusiei, care și-a manifestat reticența. Mai mult, autoritățile de la Kremlin au în plan să interzică acești ochelari, pe teritoriul Rusiei.

Încă din 2020, Mark Zuckerberg își anunţa intenţia de-a lansa pe piaţă un gadget care să facă mai accesibilă conectarea la realitatea virtuală, în așa fel încât comunicarea la distanță să dea senzația că este cât mai reală. Invenția urma să aibă integrată și o componentă de recunoaştere facială.

Disponibili în 20 de modele

În luna septembrie 2021, creatorul reţelei Facebook, în colaborare cu celebra firmă producătoare de ochelari Ray-Ban, a prezentat colecţia ”Ray-Ban Stories”, ce cuprinde 20 de modele de ochelari smart, cu preţuri ce încep de la 299 de dolari.

Dotați cu două camere frontale, ce pot realiza poze și filmări doar prin comenzi vocale, ochelarii inteligenți pot fi conectați la internet wireless.

De asemenea, ochelarii inteligenţi, numiți și ochelari-spion, au încorporate două difuzoare și un microfon și oferă purtătorului și posibilitatea de a iniția sau primi apeluri prin intermediul telefonului mobil.

Până în acest moment, gadget-ul este disponibil în doar șase ţări: SUA, Marea Britanie, Canada, Italia, Irlanda şi Australia.

Rușii care îi vor cumpăra de pe internet ar putea răspunde penal

Despre Rusia se credea că va prima care va importa acest gadget, numai că, după lansarea lui, autoritățile de la Kremlin au fost de părere că scopul acestuia nu poate fi decât unul singur; spionajul.

Reprezentanţii Serviciului Federal de Securitate (FSB, urmaşul KGB) au declarat că aceşti ochelari ar putea servi drept mijloc de „obţinere în secret a informaţiilor” şi că ar putea fi interzişi prin lege pe teritoriul Rusiei.
Mai mult, dacă, oficial, ochelarii-spion vor fi interziși în Rusia, cei care vor încerca să și-i procure online vor suporta consecințele penale ale gestului lor, potrivit site-ului TJournal.

Cele mai noi ștri
Cele mai noi ștri
Știri din aceeași categorie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.