LIFESTYLE

Meniul de 1200 de calorii care te va ajuta să slăbești rapid și sănătos

Meniul de 1200 de calorii care te va ajuta să slăbești rapid și sănătos

Meniul de 1200 de calorii este, de fapt, baza dietei hipocalorice pe care toți nutriționiștii o recomandă celor care vor să slăbească rapid și sănătos.

De ce dieta hipocalorică? Pentru că aceasta dă cele mai bune rezultate atât din punctul de vedere al felului în care se topesc kilogramele în plus, dar și din punctul de vedere al timpului scurt în care vin rezultatele.

VĂ RECOMANDĂM ȘI: Dietă Andreea Berecleanu: Cum se întreține vedeta de ani de zile ca să arate ca la 20 de ani

„Dietele hipocalorice dau rezultatele cele mai bune și Este oarecum logic. Consum mai puțin, slăbesc mai mult. Evident că dieta hipocalorică va fi completată de un program eficient de activitate fizică practicată gradual, de la moderat, la intens.”, explică nutriționistul Wasim Nazer.

3 variante de meniu de 1200 de calorii pe care le poate încerca oricine

Varianta 1
Micul dejun: 1-2 ouă fierte tari şi un smoothie făcut dintr-o cană de fructe de pădure proaspete sau decongelate cu o jumătate de banană bine coaptă şi 250 ml de lapte sau iaurt de băut.
Prânz: supă de legume, burger vegetarian (salată, ardei gras, roşii, castraveţi, ridichi etc.) din pâine integrală. La desert, un strugure.
Cină: 200 de grame de piept de pui la grătar cu 2 căni de spanac sotat cu usturoi, roşii şi ulei de măsline, plus un cartof dulce copt.

Varianta 2
Micul dejun: 1 felie de pâine din grâu sau cu cereale, 1 avocado mediu, 1 ou, 1 clementină.
Gustare: 1/3 cană afine, ¼ cană de iaurt grecesc fără grăsimi.
Prânz: 1 supă de legume sau o supă cremă la alegere, 1 felie de pâine cu brânză fără grăsimi și 1 roșie.
Gustare: 3 linguri de humus, 1 cană cu castraveți tăiați felii.
Cina: O porție de pește alb (100 g) cum ar fi merluciu, scrumbie sau păstrav cu o salată, ceapă verde, castravete, ulei, lămâie.
Desert: 1 fruct – sau 100 g de salată de mere, pere, kiwi, piersici, portocale.

Varianta 3
Mic dejun: ¾ cană de fulgi de tărâțe, 1 banană și 1 cană de lapte degresat
Prânz: 1 sandviș cu pâine integrală, 85 g de piept de curcan, ½ ardei copt, 1 liguriță de maioneză light, muștar și salată verde; 2 kiwi
Cina: 100 g de plătică la grătar, 2 roșii feliate, acoperite cu 2 linguri de parmezan ras și date la cuptor, 1 cană de cușcuș, 1 cană de broccoli făcut la abur și o cană de budincă dietetică.

Ileana Voicu Ghinea este absolventă a Facultății de Jurnalism, din cadrul Univerității Media. A debutat în presă în anul 2004, în echipa Revistei Apropo, a lucrat și pentru Revista Pro TV Magazin, ... vezi toate articolele