SHOWBIZ

Cum se fac jurizările de la Românii au Talent? Mihai Petre a dat cărțile pe față

Cum se fac jurizările de la Românii au Talent Mihai Petre a dat cărțile pe față
Sursa foto: Capital

Mihai Petre a cunoscut celebritatea după ce a apărut pe micile ecrane în calitate de jurat la emisiunea Dansez pentru Tine de la Protv. Ulterior. coregraful a fost introdus în juriul show-ului de talente Românii au Talent de la același post de televiziune.

A deventit atât de celebru încât a fost concurent la producția de succes Asia Express, concurs pe care de altfel l-a și câștigat alături de soția lui, Elvira. Coregraful a povestit pentru prima dată cum au decurs jurizările de la primele emisiuni la care a participat în juriu.

Mihai Petre, despre jurizările de la Românii au Talent

Mihai Petre a mărturisit că postura de jurat nu a fost deloc simplă. De fapt, a trebuit să facă provocărilor și criticilor atât în timpul ”actului artistic” cât și după. Exigența și sinceritatea cu care nota concurenții l-au transformat în ”băiatul dur” din juriu.

„Întotdeauna m-a urmărit imaginea asta de dur, de intransigent. Nu e o chestie pe care trebuia să o depășesc, nu e vorba de niciun rol. Principiul meu e că trebuie să îmi fac treaba cât mai bine în contextul în care sunt. Acolo vorbeam despre meseria mea și atât. Și întotdeauna în jurizări m-am referit doar la actul artistic de pe scenă.

De aici, mă rog, s-a extrapolat. E real tot ce s-a întâmplat. Eu am fost doar cinstit. Am vrut să fiu cât se poate de corect și de cinstit cu oamenii pe care i-am avut în față și asta din respect pentru ei. Cei care erau pe scenă, în timp ce eu eram jurat, de fapt, erau într-o postură mult mai grea decât mine. Și atunci datoria mea a fost să le spun întotdeauna adevărul. Aveam o responsabilitate”, a spus Mihai Petre pentru Fanatik.

Mulți concurenți i-au cerut explicații

Fostul jurat de la Românii au Talent, Mihai Petre, a mărturisit că au fost și concurenți care au venit să-i ceară explicații. Cu toate că au existat nemulțumiri, coregraful a precizat că nu a simțit niciodată ostilitate din partea concurenților cărora le-a acordat note mici.

„Da, au fost concurenți care au venit la mine după filmări. Nu știu dacă m-au înjurat. Existau nemulțumiri, evident. E posibil să fi fost așa, dar eu nu am simțit asta pe pielea mea. Nu am simțit-o atât de grav. E posibil să fi fost așa, dar e în regulă.

N-am avut o anumită situație foarte gravă, iar în general situațiile se rezolvă când ești responsabil și mai ales când îți asumi ceea ce faci, iar ceea ce faci se bazează pe un soi de autoritate într-un domeniu, știi? Când știi despre ce vorbești și ești împăcat cu tine, și o faci cu respect față de concurenți nu cred că e niciodată vreo problemă în sensul ăsta”, a mai spus el.

Stilul de dans preferat al lui Mihai Petre

În privința stilului de dans preferat, Mihai Petre a mărturisit că este un împătimit al stilului salsa. Coregraful se bucură că genurile din America Latină au fost adoptate și pe continentul european.

„Samba e stilul meu de dans preferat. Îmi place mult muzica braziliană, în general. Cu toate că să știi că nu ascult samba neapărat, adică la muzică preferată e alt playlist, dar ca dans, da, samba îmi place cel mai mult. Uite, de exemplu tangoul european se referă la cel de competiție.

Vezi tu, foarte multe dansuri din America Latină au fost preluate de europeni. Au fost preluate în special de englezi și transformate în dansuri de societate. De exemplu, tangoul european este cel care a fost luat de la origine, adus în Europa și dansat cu o postură un pic diferită. Figurile au fost schimbate pe ici, pe colo, pentru a se potrivit societății europene”, a încheiat coregraful Mihai Petre.

[email protected] Toma Enescu are o pasiune pentru presă, poezie și politică. Îi place să fie informat și este mereu la curent cu ce se întâmplă în spațiul ... vezi toate articolele