BUSINESS

Miliardarul român Stelian Baltă, invitat de onoare alături de soția sa, Oana Baltă, la Festivalul de la Cannes. Prezență de gală la lansarea filmului Contele de Monte Cristo | FOTO EXCLUSIV

Cunoscutul miliardar român Stelian Balta, în vârstă de 35 de ani, cu uriașe investiții în companii de tehnologie si proiecte crypto, și-a făcut miercuri seara prezența la Festivalul de Film de la Cannes, acolo unde a fost invitatul de onoare al organizatorilor, alături de soția sa Oana, participând la gala de lansare a filmului Contele de Monte Cristo în regia lui Matthieu Delaporte și Alexandre De La Patellière, care îl are pe actorul Pierre Niney în rolul principal. Cu toate că filmul va fi lansat oficial de abia în 28 iunie, cunoscutul omul de afaceri a fost primul român care a avut șansa să îl vadă cu mai bine de o luna mai devreme.

Prezență de gală la lansarea filmului Contele de Monte Cristo la Cannes

Notorietatea lui Stelian Baltă precede meleagurile românești unde s-a născut, în Negrești-Oaș, fiind unul dintre cei mai importanți jucători din lumea crypto, cu afaceri și investiții inimaginabile. Mai mult, el este recunoscut pentru interviurile acordate în faimoasa revistă Forbes, cât și pentru viața sa cu adevărat de lux, plimbându-se doar cu avioane private și participând la evenimente de anvergură, cum s-a întâmplat și miercuri seară când a ajuns la Cannes, ori la cursele de Formula 1 pe care le frecventează. Acesta este mereu surprins în public în compania unor persoane importante, locuind mai ales în Dubai și Singapore, după cum o arată contul său de Instagram.

Stelian Baltă alături de soția sa Oana Baltă la Festivalul de Film de la Cannes sursa foto: Mediaflux.ro
Stelian Baltă alături de soția sa Oana Baltă la Festivalul de Film de la Cannes sursa foto: Mediaflux.ro

Totuși, nu trebuie să uităm și actele de caritate pe care acesta le-a făcut de-a lungul timpului, acum doi ani făcând fericiți mii de români de fiecare Crăciun, printre care foarte foarte mulți copii, ori când a sprijinit câteva sute de persoane afectate de taifunul Rai din Filipine.

Stelian Baltă, cunoscutul miliardar român în crypto, la Festivalul de Film de la Cannes sursa foto: Mediaflux.ro
Stelian Baltă, cunoscutul miliardar român cu investiții în companii de tehnologie si proiecte crypto, la Festivalul de Film de la Cannes sursa foto: Mediaflux.ro

Miliardarul român Stelian Baltă, invitat de onoare alături de soția sa, Oana Baltă, la Festivalul de la Cannes

Invitat de onoare al organizatorilor la Festivalul de Film de la Cannes, miliardarul român Stelian Baltă s-a prezentant pe covorul roșu alături de soția sa, Oana Baltă, într-o ținută impecabilă, demnă de un adevărat star de cinema, la lansarea filmului Contele de Monte Cristo în regia lui Matthieu Delaporte și Alexandre De La Patellière.

Oana Baltă, soția miliardarului crypto Stelian Baltă sursa foto: Mediaflux.ro
Oana Baltă, soția miliardarului român Stelian Baltă sursa foto: Mediaflux.ro

Celebrul cuplu din România, cu o avere uriașă, s-a numărat printre primii conaționali care au avut șansa să vizioneze o nouă ecranizare a clasicului etern al lui Alexandre Dumas.

Prezentat în afara competiției la Festivalul de la Cannes 2024 și cu o lansare în cinematografe programată pentru 28 iunie 2024, filmul promite o interpretare epică a poveștii de trădare, bogăție misterioasă și răzbunare meticuloasă cu actorul Pierre Niney care îl interpretează pe Edmond Dantès, eroul tragic transformat în puternicul Conte de Monte Cristo, însoțit de o distribuție talentată, printre care Bastien Bouillon, Anaïs Demoustier și Laurent Lafitte.

Stelian Baltă, cunoscutul miliardar român în crypto, la Festivalul de Film de la Cannes sursa foto: Mediaflux.ro
Stelian Baltă, cunoscutul miliardar român în crypto, la Festivalul de Film de la Cannes sursa foto: Mediaflux.ro

Contele de Monte Cristo, de Matthieu Delaporte și Alexandre De La Patellière, este probabil unul dintre cele mai așteptate filme ale anului 2024, iar Stelian Baltă a avut șansa să îl vizioneze deja, alături de soția sa.

„NASTY”, documentarul despre viața și cariera lui Ilie Năstase, în selecția de la Cannes

Joi seară, „NASTY”, documentarul despre viaţa şi cariera lui Ilie Năstase, va rula la Cannes, fiind inclus în selecţia celei de-a 77-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film, fiind astfel vizionat de marile personalități ale lumii.

Printre invitații de anul acesta de la festival, alături de Stelian Baltă care a participat miercuri seară la ecranizarea peliculei Contele de Monte Cristo, astăzi calcă pe covorul roșu și regizorii Tudor Giurgiu, Cristian Pascariu şi Tudor D. Popescu, cel din urmă pentru NASTY.

„NASTY” prezintă povestea carierei lui Ilie Năstase și influența sa asupra lumii tenisului, cu intervenții ale unor personalități precum Rafael Nadal, Björn Borg, Jimmy Connors, Stan Smith și Phil Knight.

Documentarul Nasty

sursa foto: Nasty

„Este extraordinar că NASTY a fost selecţionat anul acesta la Cannes. În Franţa, Ilie Năstase este la fel de iubit ca în România. Includerea documentarului în selecţia festivalului este o recunoaştere a muncii noastre de echipă şi o dovadă că poţi fi selecţionat la Cannes şi cu un film care nu e neapărat în zona cinema-ului de autor. E un pas înainte şi spre distribuţia internaţională a filmului, sper să fie văzut în toată lumea. I-am dat vestea şi lui Ilie şi s-a bucurat foarte tare”, a spus Tudor Giurgiu.

Documentarul a avut premiera națională pe 16 aprilie, la Sala Palatului din București, în fața a peste 3.000 de spectatori și invitați, printre care s-au numărat și Ilie Năstase, Ion Țiriac, Boris Becker, Nadia Comăneci și Gheorghe Hagi.

Cine este Stelian Balta, cunoscutul filantrop român

Stelian Balta este unul dintre cei mai de succes români și cunoscut pe plan global în lumea finanțelor și crypto, fiind recunoscut pentru contribuțiile semnificative și perspectiva sa vizionară. Investițiile și inițiativele sale în spațiul crypto l-au marcat ca un lider influent în acest domeniu pe plan global.

De asemenea, el a apărut pe prima pagină în revista Entrepreneur Magazine în Japonia, Australia și Singapore (https://www.entrepreneur.com/article/430634) cu o serie de previziuni despre piața crypto și sfaturi pentru investitori. În ultimii ani, prin intermediul fondului de investiții Hyperchain Capital, Stelian Baltă a făcut peste 80 de investiții în companii din întreaga lume și a ajuns să conducă un fond de miliarde de dolari pornind de la 0.

Stelian Baltă deține o vastă experiență de tranzacționare pe piețele financiare din întreaga lume și în gestionarea fondurilor de investiții pentru investitorii globali. Este antreprenor de la 16 ani, a înființat, gestionat și vândut companii de succes în industria de jocuri sociale, cazinouri online și mobile, dar și servicii financiare. Acesta are o experiență vastă de lucru, axată pe capital privat, dezvoltarea afacerilor și strategie de produs în America de Nord, Europa, Dubai, Israel, Hong Kong și Singapore.

Avere construită în cele mai mari proiecte crypto din lume

Stelian Baltă și-a construit averea și datorită faptului că a făcut investiții timpurii în cele mai mari proiecte crypto din lume. El este fondatorul HyperChain, dar și investitor principal în platforma Fantom, o platformă pentru active digitale, NFT, și aplicații în care a investit doar la început peste 15 milioane de euro.

Hyperchain Capital a reușit să evite expunerea la seria de lichidări și falimente care au devastat peisajul crypto în ultimele săptămâni datorită stilului conservator al lui Stelian Balta și a unei analize minutioasă a riscului.

Stelian Baltă este cunoscut pentru avioanele private scumpe pe care le folosește, așa cum MediaFlux a mai scris despre milionarul român, dar și pentru gesturile de ajutor pe care le face față de semenii săi, demonstrând că banul nu l-a schimbat.

Donații uriașe făcute de investitorul român

Stelian Baltă a făcut donații către diverse centre rezidențiale pentru copii, oferind resurse și sprijin pentru a ajuta acești tineri să prospere și să-și atingă potențialul maxim. Aceste centre oferă un mediu sigur și încurajator pentru copiii care nu au acces la aceleași oportunități și sprijin ca și cei care locuiesc cu familiile lor. Pe lângă sprijinirea copiilor, a făcut și donații și a acordat asistență centrelor de asistență socială, care oferă o gamă largă de servicii celor aflați în nevoie, inclusiv hrană, îmbrăcăminte și alte necesități.

Deși locuiește în Dubai și Singapore, în cea mai mare parte a anului, Stelian Baltă nu a uitat de oamenii din orașul natal. El a oferit sprijin organizațiilor și inițiativelor care servesc copiii și familiile din comunitatea sa, asigurându-se că poate avea un impact pozitiv asupra vieții celor care trăiesc și lucrează în locul pe care el îl numește acasă.

Bătrânii și copiii, ajutați cel mai des

Acum câțiva ani, cu prilejul sărbătorilor de iarnă, Stelian Baltă a donat celor 21 de centre rezidențiale de copii din subordinea Direcției Generale De Asistență Socială Și Protecția Copilului(DGASPC) Satu Mare. Astfel, pentru cei peste 300 de copii, afaceristul a achiziționat electrocasnice (mașini de spălat rufe, mașini de uscat rufe, aspiratoare, combine frigorifice, frigidere, mașini de tuns iarbă, lăzi frigorifice, televizoare, cuptoare cu microunde, hote, cuptoare electrice, mixer de bucătarie, prăjitoare de pâine, grătare electrice, uscătoare de păr, aragaze, tablete, robot de bucătărie), veselă (tacâmuri, căni, farfurii), produse de igienă corporală, îmbrăcăminte (treninguri și tricouri), mașini de cusut, porți de handbal cu plasă, alimente și multe alte cadouri.

În plus, milionarul s-a implicat să ajute alte 7 centre de îngrijire și asistență socială și centre de abilitare și reabilitare pentru persoane adulte cu dizabilități. Cadourile din acest an au fost primite cu bucurie de cei peste 400 de bătrâni: îmbrăcăminte (lenjerie intimă, bluze), pături, perne, aparatură pentru dotarea sălii de kinetoterapie, aparate de aer condiționat, frigidere, produse de igienă corporală, încălțăminte (adidași, sandale, papuci) mașini de spălat, televizoare, cuptoare cu microunde, mașini de tocat carne, veselă (căni, farfurii, boluri), jocuri educative (șah, etc), alimente.

De asemenea, binecunoscutul filantrop este un susținător asiduu al educației, motiv pentru care oferă sprijin tinerilor înzestrați și nu doar lor. De exemplu, “a facilitat” accesul la educație în străinătate mai multor tineri și a sponsorizat echipa de robotică de la Liceul Teoretic Negrești-Oaș pentru activitatea de la First Tech Challenge.

Stelian Baltă obișnuiește să ajute și face filantropie de mulți ani. De exemplu, în 2022 el a fost sensibilizat de drama trăită de cei din Filipine, stat grav afectat de taifunul Rai. Românul nu a stat pe gânduri și a făcut donații importante pentru locuitorii afectați de cumplitul eveniment natural.

Miliardarul român Stelian Balta, apariție surpriză și într-un documentar Netflix

Într-o altă apariție spectaculoasă, miliardarul român din domeniul criptomonedelor, Stelian Balta, a fost prezent în episodul 5 din sezonul 6 al seriei documentare Netflix ‘Formula 1: Drive to Survive’. Acest cameo unic îl prezintă pe Stelian alături de celebrul pilot francez de Formula 1, Pierre Gasly, pe un super iaht de lux în Monaco.

Această apariție specială în cel mai popular documentar despre Formula 1 din lume oferă o perspectivă rară asupra vieții de lux asociate cu acest sport și demonstrează legătura tot mai strânsă dintre lumea financiară digitală și cea a automobilismului. Stelian Balta, o figură proeminentă globală în industria criptomonedelor, adaugă un element de entuziasm suplimentar seriei, cunoscută pentru prezentarea detaliată a campionatului mondial de Formula 1. Interacțiunea sa cu Pierre Gasly, unul dintre cei mai talentați piloti din F1, subliniază creșterea influenței personalităților din domeniul financiar digital în media mainstream.

Parteneri
Românii care vor beneficia de trei majorări ale pensiilor. Daniel Baciu, explicaţii de ultimă oră
Românii care vor beneficia de trei majorări ale pensiilor. Daniel Baciu, explicaţii de ultimă oră
Cât a ajuns să coste astăzi o porție de hamsie cu usturoi în Vama Veche. Prețul e uriaș, deși sezonul abia a început
Cât a ajuns să coste astăzi o porție de hamsie cu usturoi în Vama Veche....
Ciolacu: Introducem azi salariului minim european, în concordanţă cu directiva europeană
Ciolacu: Introducem azi salariului minim european, în concordanţă cu directiva europeană
Cel mai sănătos pește de mâncat. Este ieftin, are multe vitamine și calciu, e la fel de bun ca somonul și păstrăvul și îl găsești în toate supermarketurile din România
Cel mai sănătos pește de mâncat. Este ieftin, are multe vitamine și calciu, e la...
Dana Nălbaru a făcut anunțul despre rețaia cu Dragoș Bucur șiu familia ei. Cum au reacționat fanii de pe rețele
Dana Nălbaru a făcut anunțul despre rețaia cu Dragoș Bucur șiu familia ei. Cum au...
Țara care are același steag ca al României. Se află într-unul din cele mai izolate locuri din lume, este bogată în aur și i se mai spune “Inima moartă a Africii”
Țara care are același steag ca al României. Se află într-unul din cele mai izolate...
Un nou mare retailer intră pe piaţa din România şi se ia la
Un nou mare retailer intră pe piaţa din România şi se ia la "trântă" cu...
Cine este antreprenoarea care şi-a deschis propria afacere acum 30 de ani în ţara noastră, iar acum firma are venituri de milioane de lei
Cine este antreprenoarea care şi-a deschis propria afacere acum 30 de ani în ţara noastră,...
Artista FAIMOASĂ din România cu cei mai frumoși SÂNI NATURALI, a întrecut-o pe Nicoleta Luciu
Artista FAIMOASĂ din România cu cei mai frumoși SÂNI NATURALI, a întrecut-o pe Nicoleta Luciu
Anunțul sosit acum: PUTIN nu va supraviețui!
Anunțul sosit acum: PUTIN nu va supraviețui!
Tradiții - Moșii de vară. Ce nu e bine să faci astăzi
Tradiții - Moșii de vară. Ce nu e bine să faci astăzi
Coreea de Sud a tras focuri de avertisment după ce soldaţi nord-coreeni au trecut graniţa
Coreea de Sud a tras focuri de avertisment după ce soldaţi nord-coreeni au trecut graniţa
Dezvăluire. Cum au ajuns Temu şi Shein, două platforme din China, „să încarce“ maşinile curierilor români: unu din zece colete livrate zilnic vine de pe aceste platforme. Suma medie pe o comandă este de 20-30 de euro, vânzările pot ajunge la 600 mil. euro într-un an
Dezvăluire. Cum au ajuns Temu şi Shein, două platforme din China, „să încarce“ maşinile curierilor...
Povestea româncei care a luat un „maldăr de fier vechi plin cu pânze de păianjen
Povestea româncei care a luat un „maldăr de fier vechi plin cu pânze de păianjen"...
Doliu în muzica românească. Un celebru artist a murit într-un accident
Doliu în muzica românească. Un celebru artist a murit într-un accident
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine!...
Apar noi bani în România! BNR lansează moneda chiar marți!
Apar noi bani în România! BNR lansează moneda chiar marți!
Ema Uta, apariție de INFARCT!! S-a văzut TOT prin costumul de baie MINUSCUL
Ema Uta, apariție de INFARCT!! S-a văzut TOT prin costumul de baie MINUSCUL