NEWS

Ministerul Sportului face praf bugetul pentru anul 2023! Cine răspunde în cazul în care JO Paris 2024 vor fi un dezastru pentru România?

Ministerul Sportului face praf bugetul pentru anul 2023 Cine răspunde în cazul în care JO Paris 2024 vor fi un dezastru pentru România

În cadrul emisiunii „Dincolo de propagandă” de la Radio Gold FM, Andrei Gușă a adus în prim plan gravele probleme și nereguli din sportul românesc, care pare a fi sabotat de însuși Ministrul Sportului. Eduard Novak a făcut praf bugetul anului 2023 și pare mai mult că a stabilit anumite sume la întâmplare pentru federații sportive importante.

Bugetul Ministerului Sportului a crescut față de anul trecut, mai exact cu 60 de milioane de lei în plus față de 2022, potrivit Agerpres. Această majorare de buget își găsește explicația în faptul că ne aflăm într-un an deosebit de important, un an premergător Jocurilor Olimpice de la Paris din 2024, în care sportivii de top trebuie să se pregătească temeinic și federațiile care îi susțin trebuie să facă investiții în plus pentru a obține performanțele dorite.

România are un așa-zis „handicap” față de alte țări cu care se află în competiție, mai precis lipsa capitalului privat în sport. De vină pentru acest dezavantaj apăsător sunt atât cei din sectorul privat, cât și Ministerul Sportului. Andrei Gușă consideră că Ministerul Sportului din România este slab, deoarece nu reușește să ofere suficientă expunere sporturilor românești, în afară de fotbal și tenis, pentru ca acestea să primească sponsorizări din sectorul privat. Ministerul Sportului ar trebui să aibă forța să promoveze sportivii, să negocieze cu diferite entități media sau cu diverși sponsori pentru a sări în ajutorul federațiilor.

Se pare că aceasta este o sarcină prea grea pentru Ministerul Sportului. În schimb, Eduard Novak a reușit extraordinara performanță de a scădea bugetele federațiilor importante din România! La canotaj, unde am avut multiple medalii olimpice, bugetul a crescut cu un procent infim. La scrimă, un alt sport de la care există așteptări mari să se întoarcă cu medalii de la diferitele competiții mondiale, bugetul nu a crescut deloc. La tenis de masă și la box bugetul a scăzut cu un milion de lei, în timp ce Federația Română de Judo pare să fie cea mai păgubită dintre toate: bugetul alocat a scăzut cu 2 milioane 750 de mii de lei.

„Ce faceți, fraților, cu bugetul? Au scăzut alocările peste tot, deși bugetul Ministerului a crescut cu 60 de milioane de dolari. Unde au mers banii? Păi vă zic eu: la sporturile neolimpice, care, cu tot respectul, nu ne interesează în an preolimpic. Cu tot dragul, trebuie să fie sponsorizați toți, dar suntem în an preolimpic! Karate – un milion două sute de mii de lei, un sfert cât au primit cei de la judo, și acesta nu-i sport olimpic! Karting – 300 de mii; Kempo – două milioane! Popice – 350 de mii de lei! Eu, cu tot dragul, n-am nicio problemă cu ei, mă bucur că fac federațiile respective bani, dar nu se poate în an preolimpic să umfli cu pompa toate federațiile astea la care nu știm unde merg banii, că nu sunt afiliați olimpici mare parte dintre ei!”, a încheiat Andrei Gușă, profund revoltat și dezamăgit de modul în care Ministerul Sportului a gestionat bugetul într-un an esențial. După se vor plânge toți că Jocurile Olimpice de anul următor vor fi un dezastru pentru România și vor uita că de vină sunt cei responsabili de deciderea bugetelor de anul acesta.

Emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă, poate fi urmărită live în fiecare vineri începând cu ora 13 pe Facebook Radio Gold FM, dar și pe platforma goldtv.ro. Înregistrările integrale pot fi vizionate pe goldtv.ro, dar și pe pagina de Facebook a postului de radio, Radio Gold FM.

Ileana Voicu Ghinea este absolventă a Facultății de Jurnalism, din cadrul Univerității Media. A debutat în presă în anul 2004, în echipa Revistei Apropo, a lucrat și pentru Revista Pro TV Magazin, ... vezi toate articolele
Parteneri
Temperatura maximă suportată de corpul uman. Hipertermia poate ucide inclusiv persoane perfect sănătoase
Temperatura maximă suportată de corpul uman. Hipertermia poate ucide inclusiv persoane perfect sănătoase
Județul din România în care se mută din ce în ce mai mulți tineri. Apartamentele și casele se vând ca pâinea caldă, oportunitățile sunt uriașe, aici găsești multe locuri de muncă bine plătite
Județul din România în care se mută din ce în ce mai mulți tineri. Apartamentele...
14 iulie - Ziua Naţională a Franţei. Căderea Bastiliei declanşează Revoluţia Franceză
14 iulie - Ziua Naţională a Franţei. Căderea Bastiliei declanşează Revoluţia Franceză
Orașul devenit stațiune turistică aflat la doar o oră și jumătate de mers de București. Puțini au auzit de el
Orașul devenit stațiune turistică aflat la doar o oră și jumătate de mers de București....
Medana a dat jos 7 kg în 3 săptămâni. Arată de vis, ca un adevărat model. Dieta MINUNE ținută de soția lui Alin Oprea. E foarte UȘOARĂ!
Medana a dat jos 7 kg în 3 săptămâni. Arată de vis, ca un adevărat...
Plaja perfectă din România cu nisip curat și fin, liniște și peisaje sălbatice. Aici se aud doar valurile mării. Puțini români știu de ea
Plaja perfectă din România cu nisip curat și fin, liniște și peisaje sălbatice. Aici se...
Sânge pe Wall Street. Marile companii listate pe cea mai mare bursă din lume au intrat în picaj liber
Sânge pe Wall Street. Marile companii listate pe cea mai mare bursă din lume au...
Cine este femeia care vinde unele dintre cele mai scumpe locuinţe din Capitală?
Cine este femeia care vinde unele dintre cele mai scumpe locuinţe din Capitală?
Lavinia Pîrva, decolteu irezistibil. Soția lui Ștefan Bănică Jr. a încins imaginația fanilor
Lavinia Pîrva, decolteu irezistibil. Soția lui Ștefan Bănică Jr. a încins imaginația fanilor
Mașini INTERZISE în România. Ordinul intră în vigoare de mâine 15 IULIE, ora 11
Mașini INTERZISE în România. Ordinul intră în vigoare de mâine 15 IULIE, ora 11
Președinții americani asasinați. Istoria sângeroasă a SUA
Președinții americani asasinați. Istoria sângeroasă a SUA
UPDATE: Atacatorul de la mitingul lui Trump, identificat / Trump, văzut ieşind din avion după tentativa de asasinat / Doi morţi: atacatorul şi o persoană din public.
UPDATE: Atacatorul de la mitingul lui Trump, identificat / Trump, văzut ieşind din avion după...
Undă de şoc în retail: Amazon intră pe segmentul magazinelor online cu preţuri ultra-mici şi se bate direct cu Temu şi Shein
Undă de şoc în retail: Amazon intră pe segmentul magazinelor online cu preţuri ultra-mici şi...
Nu ştiţi încă unde să vă petreceţi concediul? Iată lista celor mai frumoase plaje din Europa
Nu ştiţi încă unde să vă petreceţi concediul? Iată lista celor mai frumoase plaje din...
Românii care riscă să rămână fără pensie. Trebuie să depună acest document
Românii care riscă să rămână fără pensie. Trebuie să depună acest document
A 6-a cea mai mare țară din lume NU ARE NICIUN VECIN! Știi care este?
A 6-a cea mai mare țară din lume NU ARE NICIUN VECIN! Știi care este?
Șoferii trebuie să știe! Medicamentele pentru această boală comună îi pot lăsa fără permisul de conducere
Șoferii trebuie să știe! Medicamentele pentru această boală comună îi pot lăsa fără permisul de...
IMAGINILE HOT cu Nicoleta Luciu care au ridicat pulsul bărbaților! Vedeta arăta TOT cândva!
IMAGINILE HOT cu Nicoleta Luciu care au ridicat pulsul bărbaților! Vedeta arăta TOT cândva!