NEWS

Mircea Geoană, anunțul momentului privind candidatura la alegerile prezidențiale din 2024: „Sunt mai aproape de a lua o decizie”

Mircea Geoană anunțul momentului privind candidatura la alegerile prezidențiale din 2024 Sunt mai aproape de a lua o decizie
sursa foto: Inquam Photos / Ovidiu Micsik

Mircea Geoană, secretarul general al NATO, a explicat, în cadrul unui interviu la Washington, cu Mihai Gâdea, despre problemele momentului din toată lumea, dar și despre potențiala sa candidatură la președenția României, anunțând că este tot mai aproape în a lua o decizie în această privință.

Oficialul spune că românii reprezintă democrație și acest an este un moment de redefinire a ordinii mondiale cum nu a fost nici după cel de-al Doilea Război Mondial.

„Românii reprezintă democrație, în cele din urmă este o confruntare între două modele ale societății. La noi e multă treabă de făcut, dar prefer să trăiesc într-o democrație decât într-un regim închis. Este un moment de redefinire a ordinii mondiale, de redefinire a ordinii tehnologice mondiale și un moment în care se împart cărțile.

România de-a lungul istoriei ei, a avut mereu tăria de a se aduna. Acum e un moment de mare complexitate, care cred că nu a fost nici după al Doilea Război Mondial nu a fost un moment așa important”, a explicat Mircea Geoană în interviul realizat de Mihai Gâdea.

Printre altele, Mircea Geoană este de părere că România are un rol foarte important în ”jocurile” lumii în acest moment și a spus, în repetate rânduri, ”Har, Domnului”, pentru că țara noastră face parte din NATO, transmite Antena 3 CNN.

Anunțul lui Mircea Geoană prelungește suspansul pentru alegerile prezidențiale
sursa foto: INQUAM PHOTOS/Virgil Simonescu

Mircea Geoană, anunțul momentului privind candidatura la alegerile prezidențiale din 2024: „Sunt mai aproape de a lua o decizie”

Întrebat dacă a luat, în cele din urmă, o decizie pentru candidatura la președenția României, acesta a răspuns că nu a luat o decizie finală, însă este tot mai aproape de ea.

„O decizie finală nu am luat-o încă, deocamdată trebuie să mă ocup de obligațiile mele la nivelul NATO, dar văzând ce se întâmplă în țară sunt tot mai aproape de o decizie. Nu este cazul să fac acum un anunț, dar se va întâmpla în curând. Vom vedea ce avem de făcut, sunt extrem de măgulit că oamenii au o părere bună despre mine.

Este o decizie importantă ce necesită implicare, dar cred că acum sunt mai aproape de decizie, o decizie cu anunț public care să termine această perioadă cu răspunsuri încă evazive din partea mea.

Dacă voi pleca mai devreme din NATO, răspunsul este da, sunt un om trecut prin viață, știu ce înseamnă politica. Pot spune că nu sunt în căutarea unui alt job internațional după o astfel de poziție în NATO. Dacă va fi de făcut, de pus umărul la renașterea țării, am s-o fac cu toată inima, nu mă întorc la ce am făcut în anii precedenți, am învățat politică”, a explicat Mircea Geoană.

Acesta promite că se va schimba ceva în viața publică din România dacă se va întoarce în țară, mai ales că nu duce lipsă de variante și oferte după înalta poziție pe care o ocupă în cadrul NATO.

„Eu nu mă întorc să rescriu o poveste, va fi diferit, dacă mă întorc, ceva care va schimba viața publică din România. După o poziție la NATO nu duc lipsă de oferte, har Domnului că nu duc lipsă de variante. Pentru a reveni în politica românească, dacă e să facem ceva cu toții, trebuie să facem să ducă România la un alt palier”, a concis secretarul general al NATO la Antena 3 CNN.

[email protected] - Claudiu Popa este jurnalist, fotograf și țăran în timpul liber. Cochetează cu presa încă din liceu, când a scris la ziarele Informația Prahovei sau Actualitatea Prahoveană. ... vezi toate articolele
Parteneri
Horoscop 27 mai - 2 iunie 2024, cu Mihai Voropchievici: Fecioarele se luptă cu banii, Balanţele renasc şi cer libertate
Horoscop 27 mai - 2 iunie 2024, cu Mihai Voropchievici: Fecioarele se luptă cu banii,...
Orașul care arată superb în poze, dar unii spun că ar fi ”cel mai deprimant loc”. Ce se întâmplă, de fapt, acolo
Orașul care arată superb în poze, dar unii spun că ar fi ”cel mai deprimant...
Ţinteau revenirea la Putere. Generalul (r.) Dumitru Dumbravă, mâna dreaptă a fostului şef operativ al SRI, Florian Coldea: „E sfârşit de epocă. (...) După ce se termină alegerile şi se reface structura, osatura statului, trebuie să o luăm fix de la zero
Ţinteau revenirea la Putere. Generalul (r.) Dumitru Dumbravă, mâna dreaptă a fostului şef operativ al...
Plantele de apartament pe care trebuie să le ferești de soare. Le merge cel mai bine în locuri întunecoase
Plantele de apartament pe care trebuie să le ferești de soare. Le merge cel mai...
CUTREMUR în showbiz! Cristina Cioran e însărcinată din nou cu Alex Dobrescu, deși are ordin de restricție împotriva lui: „Am sărbătorit toată ziua”
CUTREMUR în showbiz! Cristina Cioran e însărcinată din nou cu Alex Dobrescu, deși are ordin...
Monumentul imens de pe drumul către mare. Se vede de pe Autostrada Soarelui, e unul dintre cele mai mari din România, dar a ajuns în paragină
Monumentul imens de pe drumul către mare. Se vede de pe Autostrada Soarelui, e unul...
Sfârşit de linie: După 20 de ani în România, BRD Finance vinde tot şi încetează activitatea. Ce se va întâmpla cu toate creditele clienţilor
Sfârşit de linie: După 20 de ani în România, BRD Finance vinde tot şi încetează...
Contra curentului: familia de timişoreni care după ce şi-a vândut compania către un fond de investiţii străin a decis să revină la cârma afacerii cu o istorie de 30 de ani şi să o răscumpere
Contra curentului: familia de timişoreni care după ce şi-a vândut compania către un fond de...
Gabriela Firea, în ipostaze ȘOC! 100% nu o recunoști când dansează provocator
Gabriela Firea, în ipostaze ȘOC! 100% nu o recunoști când dansează provocator
SIMONA HALEP a aflat adevărul. NIMENI nu i-a spus asta până astăzi: Știi că vei dezamăgi
SIMONA HALEP a aflat adevărul. NIMENI nu i-a spus asta până astăzi: Știi că vei...
Adevărata pizza. De unde vine savoarea preparatului
Adevărata pizza. De unde vine savoarea preparatului
Român arestat preventiv pentru trădare. Bănuit că vindea secrete militare Rusiei
Român arestat preventiv pentru trădare. Bănuit că vindea secrete militare Rusiei
Lovitură de teatru: Dezvoltatorul de jocuri Gameloft închide studioul din Cluj. Toţi cei 136 de angajaţi sunt concediaţi
Lovitură de teatru: Dezvoltatorul de jocuri Gameloft închide studioul din Cluj. Toţi cei 136 de...
Povestea unei braşovence care a reuşit să construiască de la zero trei afaceri cu rulaje de aproape 100 de miloane de euro
Povestea unei braşovence care a reuşit să construiască de la zero trei afaceri cu rulaje...
Netflix pregătește lovitura verii. Celebrul actor revineVideo
Netflix pregătește lovitura verii. Celebrul actor revineVideo
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Se oferă un nou sprijin financiar în 2024. Sunt în joc 2.500.000 lei
Se oferă un nou sprijin financiar în 2024. Sunt în joc 2.500.000 lei
TE CRUCEȘTI! Cum arătau vedetele înainte de operații. ASTA e adevărata lor față FOTO
TE CRUCEȘTI! Cum arătau vedetele înainte de operații. ASTA e adevărata lor față FOTO