NEWS

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, are rubrică de opinii și analiză pe Mediaflux.ro

Mircea Geoană secretarul general adjunct al NATO are rubrică de opinii și analiză pe Mediaflux.ro

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, al doilea om în funcție din Organizația Tratatului Atlanticului de Nord, după Jens Stoltenberg, are, începând de marți, 24 ianuarie, zi de importanță deosebită în România, o rubrică de opinii și analiză în paginile site-ului nostru, Mediaflux.ro.

Mircea Geoană, partener Mediaflux.ro

Înaltul oficial român, care a atins una dintre cele mai înalte funcții militare la nivel internațional, aceea de secretar general adjunct al NATO, din care face parte și România, va atinge în rubrica sa cele mai importante informații pe care le deține, oferind o imagine de ansamblu a riscurilor de securitate pe care le conferă războiul din Ucraina asupra stabilității regiunii și mai ales asupra României și a românilor.

Diplomat de carieră, Ambasador al României în SUA, fost ministru de Externe, președinte al Senatului României și al Partidului Social Democrat (PSD), Mircea Geoană deține un aport vast de informații și cunoștințe pe care este gata să le împărtășească cu cititorii publicației noastre. Mai mult, acesta a candidat la președinția României.

Scurt istoric al unei cariere de succes

Mircea Geoană și-a început cariera sa politică în anii ’90, drept consilier al prim-ministrului Nicolae Văcăroiu. Ulterior, a devenit deputat în Parlamentul României și a ocupat mai multe poziții importante în Guvernul României condus de Adrian Năstase, precum ministrul Afacerilor Externe și ministrul Administrației Publice.

De asemenea, Mircea Geoană este președintele Institutului Aspen România, o asociație non-profit, apolitică. Institutul are ca misiune promovarea unui dialog informat și critic pe diverse teme de interes pentru societatea românească.

Înaltul oficial a fost președintele Partidului Social Democrat din aprilie 2005 până în februarie 2010, președinte al Senatului României din decembrie 2008 până în noiembrie 2011, senator, fost Ambasador al României în SUA și Ministru de Externe. În anul 2000, Geoană a devenit președinte al Senatului României, iar în anul 2004 a fost ales președinte al PSD. În anul 2009, a candidat pentru funcția de președinte al României, dar a pierdut la limită în fața lui Traian Băsescu într-o serie de alegeri controversate.

Mircea Geoană este cunoscut pentru pozițiile sale pro-europene și pro-atlantice, în special pentru susținerea aderării României la Uniunea Europeană și NATO. De asemenea, a fost un susținător al reformelor democratice și al îmbunătățirii relațiilor cu statele vecine ale României.

În prezent, Geoană continuă să fie activ în viața politică românească, fiind considerat unul dintre liderii importanți pe care România i-a dat de-a lungul timpului, iar funcția pe care o ocupă în prezent, de secretar general adjunct al NATO este doar rezultatul muncii întregii sale cariere.