WORLD

Nicolas Sarkozy a fost condamnat la un an de închisoare

Nicolas Sarkozy a fost condamnat la un an de închisoare

Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy a fost condamnat la un an de închisoare, fiind acuzat de finanțare ilegală a campaniei sale electorale din 2012.

Decizia a venit la şapte luni după ce Sarkozy a mai primit o condamnare la trei ani de închisoare pentru corupţie şi trafic de influenţă.

Tribunalul a considerat, scrie digi24.ro, că Sarkozy, şef al statului între 2007 şi 2012, a beneficiat de pe urma unui sistem dublu de contabilitate creat pentru a putea eluda limitele de cheltuieli de campanie impuse de legea franceză.

Sarkozy, în vârstă de 66 de ani, a fost condamnat în primă instanţă, în luna martie, la trei ani de închisoare, dintre care doi cu executare şi unul de arest la domiciliu, pentru corupţie şi trafic de influenţă.

Conform Reuters, este totuşi puţin probabil ca Nicolas Sarkozy să ajungă la închisoare în viitorul apropiat, dat fiind că va face recurs.

[email protected] Bogdan Coroamă este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Univerității Hyperion. Și-a început cariera în presă în anul ... vezi toate articolele