NEWS

O româncă stabilită în Israel descrie groaza prin care trece din cauza războiului

O româncă stabilită în Israel descrie groaza prin care trece din cauza războiului
SURSĂ FOTO: ZIARUL FINANCIAR

Dana Ilea, româncă stabilită în Israel din anul 2000, povestește clipele de groază prin care trece zilele acestea din cauza războiului.

Femeia recunoaște că viața nu le-a fost niciodată liniștită, însă acum situația este cu adevărat de coșmar.

Româncă stabilită în Israel: „Eu locuiesc în Israel din anul 2000. Au mai fost perioade tensionate, dar nu ca acum. Acum este cu totul altceva.”

Dana Ilea povestește că lucrează de acasă, încearcă să iasă cât mai puțin și așteaptă cu sufletul la gură noutățile.

„Lucrăm de acasă. Ne limităm cât putem deplasările și așteptăm să vedem cum vor evolua lucrurile. Eu nu am în locuință o cameră pentru adăpost.

Avem un adăpost comun pentru cinci apartamente ale blocului în care locuiesc. Coborâm, așteptăm și respectăm indicațiile frontului de pază națională. Sperăm la mai bine. Suntem puțin dezamăgiți de felul în care este văzut acest conflict în presa internațională. Se pune foarte mult accent pe victimizarea oamenilor din Gaza. Într-adevăr, sunt foarte mulți oameni nevinovați, dar sunt foarte mulți care au acceptat și au fost bucuroși când au fost omorâți, într-o singură zi, 1.400 de cetățeni israelieni nevinovați. Într-o zi de sărbătoare, 1.400 de cetățeni nevinovați, copii, părinți și bătrâni au fost omorâți, plus peste 200 luați prizonieri. Toată lumea este împotriva unei țări care nu face altceva decât să se apere de un terorist care va ajunge peste tot, dacă nu va fi oprit la timp, iar oamenii nu fac nimic să-l oprească”, a spus românca, citată de Antena 3.

Israelul pare că renunță la o invazie pe scară largă a Fâșiei Gaza și efectuează în schimb incursiuni terestre mai limitate, cel puțin inițial, lucru care se aliniază cu sugestiile pe care secretarul american al apărării, Lloyd Austin, le-a făcut omologilor săi israelieni în ultimele zile, au declarat sâmbătă oficiali americani pentru New Youk Times.

Oficialii administrației Biden au avertizat că este greu de spus ce va face Israelul în cele din urmă, întrucât creșterea numărului de lovituri aeriene și extinderea incursiunilor terestre din ultimele trei zile indicau o poziție mai agresivă.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat sâmbătă seara că forțele israeliene au intrat vineri în Fâșia Gaza pentru a începe „a doua etapă a războiului”, deși nu a pomenit cuvântul „invazie”.

Oficiali militari au declarat sâmbătă că trupele israeliene au pătruns vineri în partea de nord a enclavei și au rămas acolo sâmbătă seara, lucru care nu s-a mai întâmplat până acum.

 

Ileana Voicu Ghinea este absolventă a Facultății de Jurnalism, din cadrul Univerității Media. A debutat în presă în anul 2004, în echipa Revistei Apropo, a lucrat și pentru Revista Pro TV Magazin, ... vezi toate articolele