NEWS

Opt copii dintr-o tabără de la Bran au ajuns la spital după ce au mâncat crenvurști

Opt copii dintr-o tabără de la Bran au ajuns la spital după ce au mâncat crenvurști
Sursă foto: Facebook/Bacania Veche

Opt copii dintr-o tabără de la Bran au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară, după ce au mâncat crenvurști la micul dejun. DSP Brașov efectuează o anchetă și a închis hotelul unde au fost cazați copiii. Vorbim deja despre al doilea incident petrecut în locația respectivă în ultima perioadă.

Opt copii dintr-o tabără de la Bran au ajuns la spital după ce au mâncat crenvurști

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Braşov a deschis o anchetă după ce opt copii au ajuns la spital, cu simptome de toxiinfecţie alimentară. Totul s-a petrecut după ce copiii au luat micul dejun la Bran, iar problemele ar fi fost declanșate de crenvuștii din meniu.

„Au servit micul dejun şi au plecat spre Sibiu. Pe drum, au avut simptomatologie digestivă 8 dintre ei. Cel mai apropiat spital era la Făgăraş, unde au fost duşi cu ambulanţele. Şapte dintre ei au rămas acolo, unul a fost transferat la Braşov, având o condiţie medicală cronică – diabet. Starea lor medicală este bună, s-a ameliorat şi astăzi (vineri – n.r.) vor fi externaţi”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Braşov, Anca Bâtiu, conform Realitatea.

Aceasta a adăugat că s-a recomandat închiderea taberei unde au fost cazaţi copiii.

„Ancheta este în desfăşurare. Au fost aplicate sancţiuni atât unităţii de cazare, cât şi unităţii de alimentaţie publică, unde masa se asigura printr-o unitate de catering. De asemenea, s-a recomandat închiderea taberei. (…) Alimentul incriminat ca având modificări organoleptice au fost crenvurştii”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al DSP Braşov.

Cei 8 copii făceau parte dintr-un grup de 150 de persoane, de la o şcoală din Galaţi, sosit în excursie la Braşov.

Este al doilea incident la hotelul unde au fost cazați copiii

Revoltător este faptul că acesta este al doilea incident de acest fel, petrecut aici în ultima lună. În urmă cu trei săptămâni, 50 de elevi din cei 200 aflați în tabără la locația respectivă din Bran, au acuzat aceleași simptome de toxiinfecție alimentară și câțiva au fost tratați de medici, la spital.

După primul incident, autoritățile sanitar veterinare au decis închiderea bucătăriei hotelului pentru un an. Hotelul a continuat să găzduiască tabere, iar mâncarea era asigurată acum prin sistem catering, conform Protv.