WORLD

”Cabana pescarului”: detalii șocante despre opulența din casa de vacanță a lui Vladimir Putin

Cabana pescarului detalii șocante despre opulența din casa de vacanță a lui Vladimir Putin

I se spune ”Cabana pescarului”, dar au apărut detalii șocante despre opulența din casa de vacanță a lui Vladimir Putin. Există bideuri care costă 10.800 de dolari fiecare, și altele, ”mai ieftine”, de doar 4.600 de dolari pe bucată. Apoi există podeaua din marmură Fior di Bosco în valoare de 110.000 USD și piscina interioară cu o cascadă decorativă care curge de la primul etaj.

În urmă cu șase ani, postul de televiziune rus Dozhd a dezvăluit că o clădire, descrisă cu umilință de arhitecți drept „Cabana pescarului”, adânc ascunsă în pădurile din regiunea Karelia, din nordul Rusiei, era , de fapt, „dacha lui Putin” – casa lui de vacanță, scrie The Guardian.

Opulența din casa de vacanță a lui Vladimir Putin. Acoperișuri cu iarbă, heliport, hi-tech

În timp ce analiza guvernului Regatului Unit sugerează că președintele rus a înregistrat oficial doar câteva bunuri pe numele său, inclusiv un mic apartament în Sankt Petersburg, două mașini din epoca sovietică din anii 1950, o remorcă și un garaj mic, plus un salariu prezidențial de aproximativ lire sterline – 110.000 pe an – există o proprietate despre care puțină lume știe.

Sunt două case, de fapt. Una cu un acoperiș cu iarbă și un heliport. În rest, complexul părea relativ modest, cu cabana futuristă din lemn și sticlă, mobilată în interior cu canapele crem în stil Ikea și scaune verzi.

Astăzi, însă, datorită unei scurgeri de mii de e-mailuri trimise de două companii de construcții, obținute de Proiectul de Raportare a Crimei Organizate și a Corupției (OCCRP) și site-ul de știri în limba rusă Meduza, a apărut o imagine destul de spectaculoasă a complexului de lux dezvoltat în jurul ”cabanei pescarului.”

Construcție cu pietre prețioase în ziduri

Planurile de etaj, planurile și schemele de design interior dezvăluie că ridicarea unei case cu șase dormitoare a început în 2021 și că aceasta este împletită cu pietre semiprețioase, cum ar fi lapis lazuli, o piatră prețioasă de un albastru intens despre care se spune că oferă proprietăți vindecătoare. Există și labradorit, un cristal luminos despre care se spune că are proprietatea de a ameliora anxietatea și stresul.

O agenție rusă de lux de design interior, FullHouseDesign, a condus proiectul, conform documentelor conținute în e-mailurile scurse. Proprietarul companiei a declarat pentru OCCRP că nu își amintește de vreo implicare, dar a contestat ideea că podelele de marmură sunt extravagante.

„Dacă vă uitați pe site-ul nostru, există multe proiecte în care folosim podea de marmură, la fel ca orice altă agenție de arhitectură respectabilă”, au spus reprezentanții firmei.

Fabrică de bere proprie

Există o a doua clădire nouă pe terenurile din jur, descrisă în cartea funciară rusă în 2018 drept „hambar”. Este, de fapt, conform scurgerilor de informații, o clădire modernă cu două etaje, cu ceea ce pare a fi un spațiu vast pentru divertisment, cu o zonă de luat masa în plan deschis de peste 200 de metri pătrați.

Un paravan de sticlă separă sala de mese mare de o bucătărie profesională echipată cu grătare, un cuptor tandoor, un grătar teppan în stil japonez și un afumător.

Există o fabrică de bere privată dotată cu echipamente austriece de bere în valoare de 345.000 EUR, care poate produce 47 de litri de bere pe zi și o cameră de ceai cu vedere la Lacul Ladoga la etajul doi.

Construcția a început anul trecut și pentru o clădire separată cu două etaje, care deține alte facilități de bucătărie și spațiu de depozitare pentru pește, carne și legume. Are patru dormitoare modeste, cu paturi pliante, care ar putea fi folosite pentru a găzdui personalul. Există, de asemenea, o fermă de vite în apropiere, arată documentele funciare, unde sunt crescuți boi pentru a produce carne de vită Kobe, a spus o sursă locală.

„Hambarul” are avantajul a două piscine mici, dar pentru cei care sunt puțin mai aventuroși în obiceiurile lor de scăldat, o potecă duce la o cascadă naturală în Lacul Ladoga, unde există un foișor confortabil sub care să se adăpostească de soare.

Cascada a fost o atracție turistică populară, dar astăzi este strict interzisă publicului. Lucrările generale de construcție sunt estimate într-un document la 187 de milioane de ruble (2,8 milioane de lire sterline).

Casa, păzită de serviciul federal de protecție

Putin neagă că este adevăratul beneficiar al complexului. Se știe că agenții de pază care patrulează gardul din perimetrul acestuia vând păstrăvi din lac localnicilor când șefii sunt plecați, dar nu au comentat când au fost întrebați pentru cine lucrează. Nu există nimic pe hârtie care să sugereze o legătură directă cu președintele.

Dar, timp de aproape două decenii, Putin s-a confruntat cu acuzații de acumulare în secret a unor vaste bogății și bunuri de lux prin proxy, alimentate de o serie de dezvăluiri în scurgeri de informații precum ziarele Pandora despre averile celor mai apropiați lui.

Și există suficiente indicii pentru a fi puse întrebări despre această proprietate întinsă. „Localii servesc acolo ca paznici doar atunci când locul este gol”, a spus un pescar local. „Când oaspeții de nivel înalt vizitează, localnicii sunt de obicei înlocuiți de FSO (serviciul federal de protecție)”.

Pe numele aliatului lui Putin

”Cabana pescarului” este înregistrată la o companie numită Prime, care este deținută de Support of Entrepreneurial Initiatives, un parteneriat non-profit fondat de Yury Kovalchuk și fiul său Boris.

Kovalchuk senior, care se află sub sancțiuni occidentale, este un aliat apropiat al lui Putin și acționarul majoritar al Băncii Rossiya, poreclit „Banca lui Putin” datorită reputației sale de a îndeplini licitațiile Kremlin

[email protected] Absolventă de Drept, dar atrasă iremediabil de jurnalism. Un drum lung, greu, dar întotdeauna frumos, fie că a fost vorba de jurnalism ... vezi toate articolele
Parteneri
Stare de urgență în insulele din Grecia preferate de români. Autoritățile au făcut un anunț alarmant
Stare de urgență în insulele din Grecia preferate de români. Autoritățile au făcut un anunț...
Gigantul străin care a deschis o nouă fabrică în România. Se fac angajări masive aici, se oferă salarii bune, iar viitorii angajați au șansa să se dezvolte
Gigantul străin care a deschis o nouă fabrică în România. Se fac angajări masive aici,...
Topul liceelor în funcţie de ultima medie de admitere
Topul liceelor în funcţie de ultima medie de admitere
De unde provine, de fapt, cuvântul ”mulțumesc” și cum a ajuns în limba română. Și tu îl folosești zilnic, dar nu știi asta
De unde provine, de fapt, cuvântul ”mulțumesc” și cum a ajuns în limba română. Și...
George Restivan TUNĂ și FULGERĂ, după despărțirea de Bahmu. S-au despărțit din cauza copiilor ei și a Marei Bănică. ''Mara era hotărâtă să ne distrugă fericirea''
George Restivan TUNĂ și FULGERĂ, după despărțirea de Bahmu. S-au despărțit din cauza copiilor ei...
Anunțul momentului pentru românii care vor să-și pună panouri fotovoltaice. Primești bani și pentru acest dispozitiv
Anunțul momentului pentru românii care vor să-și pună panouri fotovoltaice. Primești bani și pentru acest...
Criză la nivel global provocată de o eroare de funcţionare a mii de sisteme Microsoft. Bănci, posturi TV, companii aeriene cad unele după altele şi au operaţiunile blocate. Cine este responsabil
Criză la nivel global provocată de o eroare de funcţionare a mii de sisteme Microsoft....
Cine este femeia din Râmnicu Vâlcea care a reuşit să transforme un magazin deschis în anii '90 într-un imperiu cu 120 de magazine, fabrici şi afaceri de sute de milioane de lei
Cine este femeia din Râmnicu Vâlcea care a reuşit să transforme un magazin deschis în...
Doliu în sport! A murit la doar 16 ani fotbalistul legitimat la Dinamo până sezonul trecut: „Sincere condoleanțe”
Doliu în sport! A murit la doar 16 ani fotbalistul legitimat la Dinamo până sezonul...
Interzis pentru cei care fac ITP-ul. Se face dosar penal. Pedeapsă de 2 ani și 6 luni de închisoare
Interzis pentru cei care fac ITP-ul. Se face dosar penal. Pedeapsă de 2 ani și...
Fostă ispită de la Insula iubirii, în spatele gratiilor: Am avut această frică
Fostă ispită de la Insula iubirii, în spatele gratiilor: Am avut această frică
MApN despre noile atacuri ruseşti lângă graniţa României: două avioane F-16 au fost ridicate de la sol pentru monitorizarea situaţiei
MApN despre noile atacuri ruseşti lângă graniţa României: două avioane F-16 au fost ridicate de...
Alexandru Rafila a dat lovitura. Averea ministrului Sănătăţii a explodat după ce companiile unde avea sute de mii de lei investiţi au făcut spectacol pe bursă
Alexandru Rafila a dat lovitura. Averea ministrului Sănătăţii a explodat după ce companiile unde avea...
„Sunt unele luni în care nu îmi permit să am o relaţie. Şi nu câştig puţin”
„Sunt unele luni în care nu îmi permit să am o relaţie. Şi nu câştig...
Desert de-ți lasă gura apă. Plăcintă cu cireșe și migdale
Desert de-ți lasă gura apă. Plăcintă cu cireșe și migdale
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!
Este alertă de ultimă oră! România va fi măturată de furtuni și inundații
Este alertă de ultimă oră! România va fi măturată de furtuni și inundații
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă,...