LIFESTYLE

Orașul unde nu e bine să mergi nici măcar în vacanță. Te poți îmbolnăvi imediat!

Orașul unde nu e bine să mergi nici măcar în vacanță. Te poți îmbolnăvi imediat
Jakarta, orașul unde nu e bine să mergi nici măcar în vacanță. Foto: Wikipedia

Orașul unde nu e bine să mergi nici măcar în vacanță este Jakarta, capitala Indoneziei. Cu atât mai puțin e recomandat să trăiești aici din cauza poluării extrem de mari.

Orașul a fost desemnat cel mai poluat din întreaga lume, fiind constant încă din luna mai a acestui an printre cele mai poluate orașe de la nivel mondial.

Orașul unde nu e bine să mergi nici măcar în vacanță. Cei mai vulnerabili sunt copiii

Sunt peste 10 milioane de locuitori care locuiesc în capitala Indoneziei. În fiecare zi, nivelul de poluare din aer este la cote al armate, conform unei platforme specifice.

Inclusiv oamenii care trăiesc acolo se tem pentru sănătatea lor și mai ales pentru cea a copiilor. Un bărbat care locuiește aici spune că peste tot sunt copii bolnavi. Ei împart aceleași simptome, cel mai probabil cauzate de poluare.

“Cred că situaţia este foarte îngrijorătoare. Atâţia copii sunt bolnavi şi se plâng de aceleaşi simptome, precum tusea şi răceala”, a spus Rizky, în vârstă de 35 de ani, pentru Reuters TV.

Locuitorii din oraș care nu au vrut totuși să se mute din cauza poluării imense au încercat să facă ceva în legătură cu ea. Oamenii s-au plâns din cauza aerului toxic și chiar au formulat plângeri oficiale în justiție.

În 2021, locuitorii au câștigat un proces civil prin care guvernul trebuia să ia măsuri pentru ca poluarea aerului să fie controlată.

Unul dintre factorii care conduce la poluarea excesivă este traficul intens și fumul de la industrie și de la centralele pe cărbune. Ele fac din Jakarta un orașul deloc turistic.

Turism în Jakarta

Multe case care arată ca cele cu bulină roșie la noi, sacadate de zgârie nori, ce răsar cumva de nicăieri. Blocuri cu zeci de etaje, în care cred că încap mii de locuitori, cu geamuri mici, multe mașini, multe motorete, scootere și alte chestii cu două sau trei roți, care împreună claxonează la unison.

Jakarta este un oraș supraaglomerat și va fi destul de dificil să te deplasezi dintr-o parte în alta. Traficul este năucitor, deseori se formează blocaje în trafic, iar peisajul general arată destul de haotic.

Dincolo de aceste aspecte, Jakarta este o metropolă splendidă, mare parte din edificiile sale fiind ultra-moderne. Totuși, istoria zonei va rămâne vie pentru totdeauna prin intermediul multitudinii de muzee care populează capitala indoneziană. Muzeul de Istorie, Muzeul Național sau Galeria Națională de Artă sunt doar câteva dintre ele, locuri unde sunt expuse fel de fel de obiecte interesante.

[email protected] Absolventă de Drept, dar atrasă iremediabil de jurnalism. Un drum lung, greu, dar întotdeauna frumos, fie că a fost vorba de jurnalism ... vezi toate articolele
Parteneri