PAPARAZZI

PAPARAZZI | Ce face Adriean Videanu în așteptarea sentinței în dosarul Romgaz-Interagro

PAPARAZZI | Ce face Adriean Videanu în așteptarea sentinței în dosarul Romgaz-Interagro

Mai sunt doar câteva zile până judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție ar urma să dea verdictul  în dosarul Romgaz-Interagro, în care sunt judecați fostul primar și ex ministru al Economiei, și omul de afaceri Ioan Niculae. Ce face Adriean Videanu în așteptarea sentinței au aflat paparazzi MediaFlux.

Pe 20 noiembrie, judecătorii au decis să amâne cu încă o lună pronunțarea, mai exact pe 19 decembrie 2022, dosarul fiind considerat unul cu greutate, mai ales că se judecă de cinci ani.

Adriean Videanu și Ioan Niculae sunt acuzați de constituire de grup infracțional organizat, primul fiind învinuit a că a vândut gazele statului, „pe caiet”, companiei Interagro deținută de Niculae.

Adriean Videanu în așteptarea sentinței în dosarul Romgaz-Interagro. E acuzat de constituire de grup infrcțional

DIICOT susține că grupul constituit şi condus de Ioan Niculae ar fi avut ca scop obţinerea de gaze naturale aproape în mod exclusiv din producţia internă, care se comercializează la preţuri de aproximativ patru ori mai mici decât gazele naturale din import (în perioada analizată preţul fiind de aproximativ 120 dolari pe 1.000 mc de gaze din producţia internă şi aproximativ 500 dolari pe 1.000 mc gaze naturale din import), eludând reglementările legale care obligau la comercializarea gazelor naturale în amestec (gaze naturale din producţia internă şi gaze naturale din import, la un preţ mediu).

Conform anchetatorilor, Ioan Niculae ar fi efectuat demersuri la nivelul conducerii Ministerului Economiei, acţionar majoritar la Romgaz SA, pentru a obţine ordine şi memorandumuri în încercarea de a se crea o aparenţă de legalitate.

Anchetatorii subliniază faptul că în domeniul gazelor naturale, în perioada în care Adriean Videanu a fost ministru al Economiei (decembrie 2008 – octombrie 2010), a fost iniţiată şi aprobată în Guvern OUG 54/2009, aprobată ulterior prin Legea nr. 332/2009, prin care s-a dispus ca livrarea gazelor naturale către consumatorii întreruptibili să se facă exclusiv din gazele naturale provenite din producţie internă, al căror cost era cuprins între 1/4 şi 1/3 din preţul gazelor naturale din import.

Nedezlipit de telefon

În așteptarea verdictului, fostul primar își vede liniștit de viață, de afaceri și de familie. Mai ales că va deveni în curând pentru a doua oară bunic. 

Paparazzi Mediaflux l-ai fotografiat pe fostul ministru zilele trecute în zona Pieței Domenii, pe când a vizitat o clinică dentară din zonă. Îmbrăcat lejer. cu jeansi și o jachetă abastră, Videanu nu pare a se teme de dentist, judecând după postura degajată pe care o avea atât la intrarea, cât și la ieșirea din respectiva clinică.

Totuși, mai tot timpul, ex ministrul a fost mai degrabă preocupat de telefonul mobil, pe care l-a tot butonat ca un adolescent, inclusiv pe scările clinicii, dar și pe stradă, în mers, folosind cel mai probabil aplicația whatsapp pentru meaje.