NEWS

Percheziții la o structură de bază a MAI. Parchetul European vizează proiecte cu fonduri europene

Percheziții la o structură de bază a MAI. Parchetul European vizează proiecte cu fonduri europene
Sursă foto: Facebook/Inspectoratul General de Aviatie al M.A.I.

Procurorii de la Parchetul European fac percheziții la o structură de bază a MAI. Anchetatorii vizează achiziții cu fonduri europene ale Inspectoratului General de Aviație (IGAV).

Se fac percheziții la o structură a MAI privind achiziții cu fonduri europene

Procurorii anticorupţie fac percheziții de amploare la Inspectoratul de Aviaţie al Ministerului de Interne. Parchetul European a anunţat acţiunea pe o reţea de socializare.

IGAv se află în coordonarea secretarului de stat şef al DSU, Raed Arafat, şi este condus de generalul de flotilă aeriană Cătălin Paul Dache.

Potrivit primelor informaţii, la percheziţii au participat anchetatori de la Parchetul European şi de la DNA.

Procurorii vizează achiziţii la care au fost folosite fonduri europene. Cercetările sunt efectuate in rem, nefiind cercetată, deocamdată, nicio persoană.

Recent, instituţia a cumpărat 2 avioane medicale în valoare de 25 de milioane de euro, conform TVR.

 

Dosar penal deschis de DNA

De altfel, în urmă cu câteva luni, şi DNA a anunţat că a deschis un dosar penal care-i vizează pe şefii Inspectoratului de Aviaţie, acuzaţi că ar fi plătit milioane de lei pe reparaţii neexecutate.

Potrivit DNA, inspectorul șef al Inspectoratului General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne (M.A.I), generalul de flotilă aeriană Cătălin Paul Dache, este acuzat de abuz în serviciu.

Alături de el, sunt cercetați pentru complicitate la abuz în serviciu Andrei Bădulescu, locotenent-comandor, șef al Serviciului Dezvoltare, Reglementări Tehnice și Coordonare Mentenanță Aeronave din cadrul Inspectoratului General de Aviație, Florin Vasile, comandor(r), adjunct al inspectorului general și inginer-șef al IGAv, Mihai Popa, director tehnic al Școlii Superioare de Aviație Civilă, George Costin Barbu, director general al Școlii Superioare de Aviație Civilă și o persoană fizică, reprezentant al unei firme, potrivit unor surse citate de adevarul.ro.

Generalul de flotilă aeriană Cătălin-Paul Dache este la conducerea instituţiei cu puteri depline din iulie 2019. Anterior, în perioada aprilie 2019 – iulie 2019, el fusese împuternicit să asigure coordinarea IGAv.

Inspectoratul General de Aviaţie (I.G.Av.) este unitatea centrală de aviaţie a Ministerului Afacerilor Interne, care se află în coordonarea secretarului de stat şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat. Este o structură militară independentă, cu personalitate juridică şi competenţă teritorială generală, care asigură suportul aerian pentru executarea tuturor atribuţiilor specifice ce revin structurilor ministerului, așa cum reiese din descrierea instituției.