LIFESTYLE

Plantele care ajută digestia! Cei care au bila leneșă trebuie să bea aceste ceaiuri înainte de masă

Plantele care ajută digestia Cei care au bila leneșă trebuie să bea aceste ceaiuri înainte de masă

Acestea sunt plantele care te ajută în perioada sărbătorilor dacă ai probleme cu fierea sau bila leneșă. După mesele de sărbători sigur aceste neplăceri se simt mai accentuat. Vezi mai jos câteva ceaiuri naturale care îți pot da o mână de ajutor.

Plantele care te pot ajuta cu problemele de stomac

Alimentaţia este bogată în grăsimi și vezica biliară trebuie să elibereze o cantitate mai mare de lichid în tubul digestiv, pentru a favoriza digestia.

Din fericire, pe lângă tratamentul medicamentos, natura ne pune la dispoziţie cele remedii pentru a compensa deficienţa funcţională a vezicii biliare!

Rostopasca poate calma durerile de vezică

Pentru a calma durerile cauzate de contracţiile vezici, prepară un ceai de rostopască. Pune o linguriţă de frunze uscate la 250 de mililitri de apă clocotită, fără a adăuga zahăr. Din ceaiul rezultat, bea treptat în decursul unei zile.

Poţi prepara, de asemenea, un amestec de tincturi format din tinctură de rostopască, şovârf şi anghinare. Pune câte o jumătate de lingură din fiecare tinctură în 500 ml de apă. Bea 250 ml din amestec, înainte de masă. Atenţie, acest remediu pe bază de tincturi trebuie consumat în 48 de ore de la preparare!

Pelinul stimulează secreția de bilă

Ceaiul de pelin stimulează secreţia de bilă şi acţionează ca un antiinflamator şi ca un dezinfectant al tubului digestiv. Prepară o infuzie formată dintr-o linguriţă de plantă peste care torni două ceşti de apă clocotită. Lasă 20 de minute şi strecoară ceaiul. Bea un sfert de ceaşcă de ceai cu 30 de minute, înainte de masă.

Anghinarea este un alt remediu pentru bila leneșă

Un alt remediu pentru bila leneşă este ceaiul de anghinare. Prepară o infuzie dintr-o lingură de frunze de anghinare şi din 500 ml de apă clocotită. Strecoară amestecul şi consumă ceaiul pe parcursul unei zile.

Bea o cană dimineaţa, pe stomacul gol şi stai culcat pe partea dreaptă, 30 de minute. Restul de ceai se consumă în două reprize, cu 30 de minute înainte de masa de prânz şi cu 30 de minute înainte de cină. După 20 de zile de terapie, fă o pauză de o lună, apoi o poţi relua.

toma@mediaflux.ro Toma Enescu are o pasiune pentru presă, poezie și politică. Îi place să fie informat și este mereu la curent cu ce se întâmplă în spațiul ... vezi toate articolele