NEWS

Premierul Florin Cîțu explică de ce plătim facturi mai mari la energie

Premierul Florin Cîțu explică de ce plătim facturi mai mari la energie

Premierul Florin Cîțu a explicat joi de ce plătim facturi mai mari la energie, precizând că prețurile ridicate sunt și din cauza pierderilor din sistem.

Florin Cîțu a declarat că pierderile din sistem și, implicit, prețurile mai mari plătite la energia electrică există pentru că nu se fac investiţii.

”Eu spun că în acest moment ar trebui să ne mutăm în direcţia în care doar cei care au nevoie vor primi această subvenţie, ceilalţi ar trebui să plătească, dar ar trebui şi să pună presiune pe producătorii de energie să se eficientizeze. Ştim cu toţii că o mare parte a costului pe care îl plătim reprezintă pierderi în sistem, pentru că nu se fac investiţii”, a declarat, la DC NEWS, Florin Cîțu, în cadrul unei dezbateri.

Premierul a vorbit și despre rolul legii consumatorului vulnerabil.

”Acesta este rolul acestei legi a consumatorului vulnerabil: ca această subvenţie să fie doar pentru persoanele care au nevoie, pentru că astăzi, de exemplu, în Bucureşti, subvenţia o primesc şi cei care câştigă foarte mult, ceea ce nu este corect”, a mai apus Cîțu.

El este de părere că subvenția a întreţinut un sistem ineficient şi le-a permis şi primarilor, dar şi companiilor să nu dorească să eficientizeze sistemul pentru că aveau această subvenţie de la buget.

[email protected] Bogdan Coroamă este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Univerității Hyperion. Și-a început cariera în presă în anul ... vezi toate articolele